DANIJEL JE UHAPŠEN ZBOG UBISTVA ŽENE I PODMETANJA POŽARA: Tek tri decenije kasnije isplivala je još užasnija istina

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 21:31

DANIJEL JE UHAPŠEN ZBOG UBISTVA ŽENE I PODMETANJA POŽARA: Tek tri decenije kasnije isplivala je još užasnija istina

Oslobođen je nakon što je osuđen na smrt.

Muškarac iz američke savezne države Pensilvanije, koji je osuđen na smrt u vezi sa ubistvom žene i podmetanja požara, oslobođen je krivice 30 godine kasnije, saopšteno je iz kancelarije okružnog tužilaštva Filadelfije.

Danijel Gvin je oslobođen krivice i pušten iz zatvora u Pensilvaniji nakon što je tužilaštvo reklo da je pronašlo greške prilikom istrage za ubistvo prvog stepena, preneo je ABC >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njuz.

- Oslobađanje Danijela Gvina je čin oslobađanja čoveka koji je očigledno nevin. Nažalost, ovo ukazuje na eru netačne, i u to vreme lošeg rada policije i tužilaštva, koje je poljuljalo poverenje u naše zajednice do današnjeg dana - rekao je okružni tužilac Filadelfije Leri Krasner.

Beskućnica Marša Smit ubijena je 20. novembra 1994. godine, nakon što je izbio požar u nenaseljenoj zgradu u zapadnoj Filadelfiji, prenela je tada štampa.

Tužillaštvo je tada reklo da su Smit, Gvin i još tri osobe bile prisutne u zgradi u vreme požara.

Porota se prilikom donošenja presude oslanjalo na netačna svedočenja dva svedoka i Gvinovo priznanje, koje je on ispričao i za koje je utvrđeno da je u skladu sa načinom na koji je požar izbio, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.