DANI SREMA, BANATA I BAČKE Ovog vikenda na pijaci Palilula

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 08:37

"DANI SREMA, BANATA I BAČKE" Ovog vikenda na pijaci Palilula

Udruženje žena Srema, Banata i Bačke predstaviće običaje i ukuse svoga kraja u  subotu i nedelju, 25. i 26. septembra od 08 do 16 sati na pijaci "Palilula"

Posetioci palilulske pijace će osim u prijatnom ambijentu, raznovrsnoj i bogatoj ponudi svežih i visokokvalitetnih namirnica, imati priliku da uživaju i u slanim i slatkim specijalitetima i brojim ručno rađenim proizvodima, specijalno pripremljenih za tu priliku.

Članice ovog Udruženja na taj način pokazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kreativnu inicijativu da delove prošlosti veštinom svojih ruku implementiraju i u savremene tokove stvaralaštva. Kroz kulinarstvo i zanatstvo brojne običaje čuvaju od zaborava, negujući ih kroz razne manifestacije.

Radom i međusobnom saradnjom dokazale su da različitosti umesto da nas razdvajaju mogu biti tačke koje nas spajaju, obogaćuju naše društvo u celini i stvaraju osnov za socijalni, ekonomski i kulturni progres.

Pozivamo vas da posetite pijacu Palilula, jednu od najlepših  pijaca u ovom delu Evrope, da zajedno slavimo kreativnost, zanatstvo i umetnost i doprinesemo očuvanju kulturnog nasleđa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.