DANCI U PANICI: Pronašla predmet u blizini gasovoda - HITNO pozvali kompaniju Severni tok u pomoć! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2023, 10:36

DANCI U PANICI: Pronašla predmet u blizini gasovoda - HITNO pozvali kompaniju "Severni tok" u pomoć! (FOTO)

Agencija trenutno čeka odgovor od kompanije pre nego što nastavi sa operacijom

Danska agencija za energetiku (DEA) pozvala je operatera Severnog toka, "Nord Strim 2 AG", da učestvuje u izvlačenju predmeta koji je pronađen u blizini gasovoda.

- Kako bi dalje razjasnile prirodu objekta, danske vlasti su odlučile da ga podignu na površinu uz pomoć danskog Ministarstva odbrane. S tim u vezi, Danska agencija za energetiku pozvala je operatera gasovoda, 'Nord >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Strim 2 AG', da učestvuje u operaciji - navodi se u saopštenju agencije.

Agencija je objavila i fotografiju "predmet", uz napomenu da je cilindričnog oblika, visine oko 40 centimetara i prečnika 10 centimetara. Pretpostavljaju da je reč o morskoj dimnoj bovi.

Rusija je više puta isticala da je od Danske tražila da je uključi u istragu sabotaže Severnog toka, ali da je uvek ostajala bez konkretnog odgovora.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je napomenuo i da je Rusija predložila Danskoj da se formira jedna međunarodna komisija, koja bi analizirala kakva su zapaljiva sredstva prošlog septembra bila iskorišćena pri napadu, jer je kompanija "Gasprom" svega 30 kilometara od mesta na kojem se desio incident pronašla nekakav stub, koji bi, zapravo, kako je rekao Putin, mogao biti antena za aktiviranje eksplozivne naprave.

Do današnjeg dana, Rusija nije uključena u istragu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.