DANAS SLAVIMO SVETOG TEODOTA: Obeležavamo sveca koji je STRADAO zbog svoje posvećenosti Bogu - Na današnji dan je važno uraditi OVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Mar.2024, 08:08

DANAS SLAVIMO SVETOG TEODOTA: Obeležavamo sveca koji je STRADAO zbog svoje posvećenosti Bogu - Na današnji dan je važno uraditi OVO

SPC i njeni vernici danas slave Svetog Teodota
Srpska pravoslavna crkva danas slavi Svetog Teodota.
Sveštenomučenik Teodot je bio episkop kirinijski na Kipru.
Zbog svoje mudrosti i dobrodetelji izabran je za episkopa i upravljao Crkvom s ljubavlju i revnošću. Ali kada nasta gonjenje na hrišćane u vreme cara Likinija, Teodot je izveden na sud i stavljen na muke. Kada ga mučitelj Savin savetovaše da se odrekne Hrista i pokloni idolima neznabožačkim, odvrati mu Teodot:
- Kad bi ti znao dobrotu Boga mojega, na koga se ja nadam, da će me zbog ovih kratkovremenih muka udostojiti večnoga života i ti bi poželeo da za njega postradaš ovako kao ja.
Udarali su mu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.