DANAS SLAVIMO SVETE MUČENIKE TROFIMA, TEOFILA I DRUGE: Nastradali su zbog svoje vere u Hrista, a evo kroz koje muke su prošli

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2023, 07:00

DANAS SLAVIMO SVETE MUČENIKE TROFIMA, TEOFILA I DRUGE: Nastradali su zbog svoje vere u Hrista, a evo kroz koje muke su prošli

Pogledajte priče onih koji su širili Hristovo učenje i na kakve su muke zbog toga bili stavljeni

U vreme cara Dioklecijana, u Likiji, živelo je šesnaest hrabrih hrišćanskih mučenika koji nisu želeli da se odreknu svoje vere u Hrista i ne prinesu žrtve idolima.

Zbog svoje upornosti u veri, podvrgnuti su strašnim mukama.

Mučenici su bili izloženi surovim zlostavljanjima kako bi ih prisilili da se odreknu Hrista.

Tukli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su ih kamenjem, mučili struganjem oštrim gvožđem i brutalno prebili njihova kolena.

Međutim, uprkos svim mukama i bolima koje su trpeli, oni nisu poklekli.

Nisu se odrekli svog hrišćanskog uverenja, niti su priznali idole kao svoje bogove.

Nakon što su izdržali teške torture, mučenici su bili izmučeni i jedva živi.

Na kraju, njihovi mučitelji odlučili su ih baciti u oganj.

Dok su ih bacali u plamen, hrabri mučenici nisu poklekli, nego su odlučno ostali verni Hristu do samog kraja svog života.

Ovaj tragičan događaj svedoči o hrabrosti i odlučnosti ovih šesnaest mučenika u odbrani svoje vere.

Pravoslavna crkva danas ih se seća i proslavlja kao svetitelje, čiji podvig i vera služe kao primer vernicima širom sveta.

Njihova žrtva podseća nas na vrednost i snagu vere i ljubavi prema Hristu, koja može izdržati i najteže iskušenje i stradanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Danas slavimo SVETE MUČENIKE koji su trpeli STRAŠNE MUKE i stradali zbog VERE! Izgovorite reči ove MOLITVE za SPAS DUŠE i OPROŠTENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2023

Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju Svete mučenike Trofima i Teofila..Danas Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju Svete mučenike koji su stradali u ime Hrista...Sveti mučenici Trofim i Teofil su hrišćanski svetitelji, sa njima se slavi još 13 drugih mučenika. Postradali su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.