SLAVIMO SVECA KOJI JE ČINIO ČUDA: Uspeo je da pripitomi čak i lava, a pomaže da vam uz ovu stvar život krene nabolje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2024, 08:29

SLAVIMO SVECA KOJI JE ČINIO ČUDA: Uspeo je da pripitomi čak i lava, a pomaže da vam uz ovu stvar život krene nabolje (VIDEO)

Danas SPC i pravoslavni vernici prema crkvenom kalendaru proslavljaju Prepodnobog Gerasima Jordanskog.
Gerasim Jordanski bio je značajan svetac. Najpre je podvižništvo učio u misirskoj Tivaidi, pa je onda prešao na Jordan. Tamo je osnovao manastir u kome je imalo oko 70 monaha i koji i dan-danas postoji. Za svoj manastir, Gerasim je postavio poseban ustav.
Bio je primer svima. Uz časni post nije jeo ništa osim što se pričešćivao.
Prepodobni Gerasim važi za sveca koji čini čuda. Izgovorite ovu molitvu i osetićete kako vam se život polako menja:
''Kao pustinjski žitelj i u telu Anđeo i čudotvorac, pokazao si se, bogonosni oče naš Gerasime. Postom, bdenjem i molitvama,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.