DANAS SLAVIMO MUČENICU KOJA JE ČINILA ČUDA: Žene bi jednu stvar trebalo OBAVEZNO DA URADE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 08:11

DANAS SLAVIMO MUČENICU KOJA JE ČINILA ČUDA: Žene bi jednu stvar trebalo OBAVEZNO DA URADE (VIDEO)

Danas se vernici srpske pravoslavne crkve slave Svetu prepodobnu mučenicu Evdokiju
Sveta prepodobna mučenica Evdokija živela je u Iliopolju gradu Feničanskom za vreme carovanja Trajanova. Bila je najpre velika razvratnica, a potom pokajnica, isposnica i najzad mučenica.
Ogromno bogatstvo je stekla neprihvatljivim ponašanjem, a onda joj je život menja iz korena potpuno nesvesno stari monah German.
Naime, German je došao u grad i odseo kod dobrog prijatelja čija je kuća bila pored Evdokijine.
Svake noći je čitao Psaltir i neku knjigu o Strašnome Sudu, a njegove reči su Evodkiji privukle pažnju i počela je sve pažljivije i pažljivije da ga sluša.
Zapravo,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetu prepodobnu mučenicu Evdokiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2024

Sveta prepodobna mučenica Evdokija živela je u Iliopolju, gradu Feničanskom, za vreme carovanja Trajanova. Bila je najpre velika razvratnica, a potom pokajnica, isposnica i najzad mučenica. Ogromno bogatstvo je stekla neprihavtljivim ponašanjem, a onda joj se život menja iz korena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.