DANAS SE RASPRAVLJA O MANDIĆEVOJ SMENI! Kako će proći crnogorski PREDSEDNIK SKUPŠTINE?

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 15:03

DANAS SE RASPRAVLJA O MANDIĆEVOJ SMENI! Kako će proći crnogorski PREDSEDNIK SKUPŠTINE?

Mandić je kazao da nema ni pred kim da beži, niti da se crveni.

Na insistiranje predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić povukao je predlog da se Inicijativa dela opozicije, predvođene DPS-om o smeni Mandića, skine sa dnevnog reda današnjeg zasedanja.

To znači da će poslanici danas ipak razmatrati Inicijativu dela opozicije o smeni Mandića, što je prva tačka dnevnog reda. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Mandić je kazao da nema ni pred kim da beži, niti da se crveni.

"Ja sam uvek za raspravu. Ne bežim ni od kakve tačke dnevnog reda, ali razumem pravo najjačeg kluba koji ne želi da se raspravlja o tačkama koje nas udaljavaju od osnovnog cilja ove većine. Što se mene tiče ovo može da bude prva tačka", naveo je Mandić.

Poslanik PES-a Vasilije Čarapić kazao je da je podneo predlog da se sa dnevnog reda skine tačka o razrešenju Mandića jer nije usaglašena na nivou opozicije, ali je nakon toga rekao da povlači taj predlog nadajući se raspravi bez tenzija i zapaljive retorike.

Inače, današnje zasedanje otpočelo je uz zaokruženi digitalizovani sistem koji će poslanicima omogućiti efikasniji i ekonomičniji rad poslanika bez upotrebe papira, kao i onlajn pretraživanje i e-parlament.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

„Knežević uslovljava Bošnjake“: U parlamentu Crne Gore u toku rasprava o inicijativi za smenu Andrije Mandića

Izvor: Danas, 11.Mar.2024

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević poručio je danas, tokom parlamentarne rasprave o smeni predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, da ukoliko Bošnjačka stranka bude glasala za smenu, njegova stranka neće glasati za BS u rekonstruisanoj vladi, prenosi RTCG.  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.