DANAS PRAVI PAKAO U CELOJ SRBIJI: Izdržite, letnje temperature u pravom jeku - čeka nas nagli obrt vremena

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 06:51

DANAS PRAVI "PAKAO" U CELOJ SRBIJI: Izdržite, letnje temperature u pravom jeku - čeka nas nagli obrt vremena

U Srbiji danas minimalna temperatura 16°C, a maksimalna 40°C na jugu Srbije.

Danas u Srbiji pretežno sunčano i vrućina. Vetar slab, ujutru južni i jugoistočni, a popodne promenljivog pravca. Pritisak malo ispod normale.

Minimalna temperatura od 16°C u Požegi do 24°C u Beogradu, a maksimalna od 35°C na severu Vojvodine do 40°C na jugu Srbije.

U Beogradu sunčano i vrućina. Vetar slab, ujutru jugoistočni, a popodne severnih pravca. Pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << malo ispod normale. Minimalna temperatura 24°C u centru grada, a maksimalna oko 37°C.

U Nišu sunčano i velika vrućina. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna do 40°C.

U subotu pretežno sunčano i vrućina uz dnevni razvoj oblaka na zapadu Srbije sa vrlo malom šansom za lokalne pljuskove. Vetar slab, ujutru južni i jugoistočni, a popodne severozapadni ili promenljiv. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 16°C u Požegi do 25°C u Beogradu, a maksimalna od 36°C na severu Vojvodine do 40°C na jugu Srbije.

U nedelju izuzetno jaka vrućina uz pretežno sunčano vreme i maksimalne temperature ponegde do 41°C na jugu i jugozapadu. U nedelju popodne se očekuje razvoj oblaka koji može usloviti ređe kratkotrajne lokalne pljuskove. U ponedeljak najzad stiže osveženjauz prolaznu kratkotrajnu kišu ponegde i pad temperature za 10-ak stepeni, tako da bi bar na severu Srbije moglo biti malo ispod 30°C.

Podsetimo, na snazi je još uvek i upozorenje RHMZ-a na visoke temperature u Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.