DANAS POČINJE IZGRADNJA MONTAŽNIH KUĆA

Izvor: Kurir, 04.Dec.2010, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS POČINJE IZGRADNJA MONTAŽNIH KUĆA

KRALJEVO- Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je da će u subotu početi izgradnja montažnih kuća na teritoriji Kraljeva i apelovao na građane koji žive u šatorima da prihvate smeštaj u čvrstim objektima, dok nove kuće ne budu izgrađene.

Posle obliska porodice Andrić u selu Sirča u blizini Kraljeva, koja živi u šatorima, jer kuća treba da im se ruši,

Marković je kazao juče da nema potrebe da iko bude pod šatorima do izgradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << montažnih kuća, jer na teritoriji grada ima dovoljno smeštajnih kapaciteta u čvrstim zidanim objektima.

- Petnaest do 20 dana deli građane od trenutka kada treba da dobiju svoje kuće, ali za sada ne treba da ostanu pod šatorima, jer dolazi zima. Treba da pređu u druge čvrste objekte gde će imati obezbeđenu hranu i organizovan prevoz, rekao je Marković.

On je naglasio da će svi kojima se kuće menjaju novim montažnim, dobiti po 20.000 dinara za sitne zanatske radove i priključenje struje.

Ministar je naveo da će oni kojima su stambeni objekti oštećeni od prve do pete kategorije dobiti kompletan materijal potreban za sanaciju i novčani iznos od 20.000 do 120.000 dinara kako bi platili radnike i projekte za sanaciju.

Marković je poručio da je cilj da svaki građanin bude obeštećen od države i dodao da bi u narednim mesecima trebalo biti sanirane posledice zemljotresa, koje su Kraljevčani pretpreli.

On je napomenuo da je formirana i komisija koja će utvrđivati propuste i dodao da građani žalbe mogu uputiti kabinetu gradinačlnika, koji će ih proslediti resornom ministarstvu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.