DANAS OBAVEZNO PONESITE KIŠOBRAN: Ali kiša nije ono najgore što nas čeka narednih dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 08:11

DANAS OBAVEZNO PONESITE KIŠOBRAN: Ali kiša nije ono najgore što nas čeka narednih dana

Moguća prljava kiša.

Danas će na severu Srbije biti suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima promenljiva oblačnost sa mogućom slabom kišom povremeno, a na višim planinama iznad 1100 mnv uz provejavanje snega. Vetar slab do umeren severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 7°C, a maksimalna od 9°C do 13°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 3°C do 8°C.

U sredu promenljiva oblačnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa mogućom kratkotrajnom kišom u prvom delu dana, a popodne i uveče suvo.

U četvrtak i petak znatno toplije uz umeren južni i jugoistočni vetar koji će biti u pojačanju u petak.

Za naredni vikend relativno toplo uz južni vetar i moguću prolaznu kišu.

Prljava kiša

Kada bude padavina, odnosno kiše, jer će biti toplo za sneg, mešaće se sa peskom i padaće "prljava kiša". Ta pojava nije neprirodna, nenormalna i neuobičajena", objasnio je meteorolog, Marko Čubrilo.

Čubrilo je napomenuo i da bi padao "prljav sneg" da je dovoljno hladno. Istakao je da ćemo "prljavu kišu" primetiti tek kad se osuše kapi.

- Tragovi peska ostaće na kolima, prozorima, metalnim površinama, zapravo na bilo kojim površinama na kojim može da se vidi kontrast. Najvažnije je istaći da taj pesak nema nikakav negativan uticaj na zdravlje ljudi - ispričao je Čubrilo.

Prema njegovim rečima, pesak iz Sahare je pojava koja se često dešava u Srbiji.

Kako je naveo, u utorak, 27. februara, prestaće da stiže pesak iz Sahare i kiša će biti "čista". Naveo je da će od petka kiša povremeno padati.

  Izvor: Srbija Danas/Mondo/M.Š./ALO!/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.