DANAS JE SVETI MUČENIK ANDREJ STRATILAT: Ako želite da sebe i najmilije zaštitite od bolest ovog jutra OBAVEZNO URADITE SAMO JEDNU STVAR

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2023, 07:22

DANAS JE SVETI MUČENIK ANDREJ STRATILAT: Ako želite da sebe i najmilije zaštitite od bolest ovog jutra OBAVEZNO URADITE SAMO JEDNU STVAR

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Svetog mučenika Andreja Statilata.

Sveti Andrej Stratilat je hrišćanski svetitelj i mučenik iz 3. veka.

Rođen je u Siriji gde je bio oficir u rimskoj vojsci za vreme cara Maksimilijana. Jednom prilikom je predvodio trupe u borbi protiv Persijanaca gde se posebno istakao te je bio proglašen za vojvodu ili stratilata.

Nakon ove slavne pobede i povratka u Antiohiju biva optužen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je hrišćanin zbog čega ga čak izvode i na sud.

A tamo Andrej ne negira optužbu, već i sam potvrđuje da je sledbenik Isusa Hrista.

Zbog toga završava u tamnici.

Ugled koji Andrej ima u narodi u vojsci plaši cara Maksimilijana koji planira da ga prvo oslobodi, a zatim ubije.

Andrej saznaje za careve planove te se zajedno sa svojim vernim vojnicima povlači na jermensku planinu Tavros. A tamo, baš dok su bili u molitvi, stiže ih carska vojska i ubija ih do poslednjeg.

Kako su prihvatili učenje Isusovo vojnici ne žele da se brane već se prepuštaju sudbini.

Na tom mestu, gde su se izlili potoci krvi mučenika, pojavio se izvor lekovite vode koja je isceljivala od svake bolesti. Episkop Petar potajno je došao sa svojim ljudima i časno je sahranio mučenike na tom mestu.

Predanje kaže da  na današnji dan valja otići do crkve i pomoliti ovom svetitelju za zdravlje dece i ostalih članova porodice, a ukoliko mu se obratite iskreno i čista srca, molitve će biti uslišene, te ćete na taj način zaštititi vaše najmilije od svake bolesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DANAS JE SVETI ANDREJ STRATILAT: Predanje kaže da treba uraditi ovo da zaštitite najmilije od svake bolesti

Izvor: Pančevac-online.com, 01.Sep.2023

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svetog mučenika Andreja Stratilata. Sveti Andrej Statilat bio je oficir-tribun u rimskoj vojsci za vreme cara Maksimilijana. Poreklom je bio iz Sirije, ali i službovao je tamo. Kada su Persijanci vojskom ugrozili Rimsko carstvo, tad je Andreju poverena...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.