DANAS ĆU DA POBIJEM SMEĆE, A ONDA SEBE Ubica iz Rusije ostavio jezive poruke na društvenim mrežama (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2021, 13:18

"DANAS ĆU DA POBIJEM SMEĆE, A ONDA SEBE" Ubica iz Rusije ostavio jezive poruke na društvenim mrežama (FOTO/VIDEO)

U Kazanju, glavnom gradu Tatarstana u kojem će sutra biti Dan žalosti, uveden režim antiterorističke operacije, a u svim obrazovnim ustanovama pojačane su mere bezbednosti.

U ruskom gradu Kazanju danas je u pucnjavi u školi ubijeno jedanaestoro osoba, rečeno je za RIA Novosti u pres-službi predsednika Tatarstana. Prema izveštajima hitnih službi broj žrtava je porastao na 11, uključujući devetoro dece. Povređeno je najmanje 20 osoba.

Predsednik Tatarstana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rustam Minihanov potvrdio je smrt sedmoro dece, navodeći da su stradala četiri dečaka i tri devojčice koji su pohađali osmi razred. U hitnim službama prethodno je agenciji TAS S rečeno da je stradalo 11 osoba, od kojih su dve kada su skočile sa trećeg sprata.

Minihanov je naveo da je 19-godišnji napadač uhapšen, da je imao registrovano oružje i da je bio sam, iako se prethodno verovalo da je u školi bio još jedan napadač koji je u akciji likvidiran.

Osumnjičeni za krvavi pir, koji je u međuvremenu uhapšen, uleteo je u školu u ranim jutarnjim satima naoružan automatskom puškom. Mediji prenose da je prvo ubio čuvara, a potom je upucao nastavnika i otvorio vatru ka deci koja su se zatekla u hodniku.

Это Ильназ Г., задержанный в казанской школе стрелок. По некоторым данным, молодой человек ранее учился в этом учреждении, и у него не сложились отношения с преподавателями и одноклассниками.

Posted by IZ.RU on Уторак, 11. мај 2021.

U trenutku masakra u školi je bilo više od 700 đaka i 70 zaposlenih. Deca su u panici skakala sa prozora, pokušavajući da se spasu.

Na društvenim mrežama kruže fotografije osumnjičenog za napad. On je, kako se veruje, bivši đak škole, a učitelji za njega nisu imali reči hvale. lokalni mediji prenose da je uoči napada na društvenim mrežana ostavljao jezive poruke.

- Ja sam kao Bog, želim da svi shvatite da ste moje sluge. Vi ste dužni da radite apsolutno sve što zatražim od vas. Kad bi svako od vas ubio više od desetoro, na svetu ne bi preostalo nijedno živo biće. Na svetu niko ne bi trebalo da ostane, ovo je greška svemira - navodno je napisao osumnjičeni tinejdžer.

"Сегодня я убью огромное количество биомусора и застрелюсь"

Ильназ Галявиев, один из нападавших на школу в Казани, в 08:57 выложил в свой тг-канал несколько постов — а потом пошел убивать. pic.twitter.com/aE7OXRFTVC

— Мой Город (@mygorodkz) May 11, 2021

Navodno je poručio da će prvo pobiti sve, a potom i sebe.

- P**** vam materina. Danas ću da pobijem smeće, pa ću sebe - stoji, kako se prenosi. u jednoj od poruka.

A post shared by Татарстан News (@tatarstan.news)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.