DAN ZA AMBASADORE: Vučić primio akreditive predstavnika Hrvatske, Danske i Angole (FOTO)

Izvor: Press, 24.Okt.2017, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN ZA AMBASADORE: Vučić primio akreditive predstavnika Hrvatske, Danske i Angole (FOTO)

Akreditive predsedniku Srbije predali su novi ambasadori Angole, Danske i Hrvatske.
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma trojice novonaimenovanih ambasadora - Angole, Danske i Hrvatske u Srbiji.
ZA JAČU EKONOMSKU SARADNJU
Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivno pismo ambasadora Angole Emilija Žozea de >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Karvalja Gere koji je poručio da je jedan od prioriteta njegove diplomatske misije u Srbiji da poveća ekonomsku saradnju dveju zemalja i zainteresuje srpske investitore za ulaganja u Angoli.
Predsednik Srbije je, poželevši dobrodošlicu i uspeh u radu Geru, izrazio zadovoljstvo što će imati priliku da, kroz saradnju sa ambasadorom, doprinosi unapređenju odnosa dveju zemalja, zasnovanih na prijateljstvu iz vremena nekadašnje Jugoslavije.
Vučić je podsetio da, u čast tog prijateljstva, jedna ulica u Beogradu nosi ime Agostina Neta, prvog predsednika nezavisne Angole.
Predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju značajno da neguje i razvija dobre odnose sa svim zemljama sveta i da angolski ambasador može da računa na punu podršku i pomoć svih ovdašnjih institucija za inicijative i ideje koje mogu da doprinesu da odnosi dveju zemalja budu sadržajniji.

Srbija je, naglasio je Vučić, među spoljnopolitičke prioritete uvrstila i jačanje saradnje sa Komisijom Afričke unije.
Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Geru da rukovodstvu Angole prenese zahvalnost za razumevanje i snažnu podršku za politiku Srbije kad je reč o statusu Kosova i Metohije i na isti način će podržavati teritorijalni integritet i suverenitet Angole, čiji slobodarski duh cenimo.
Ambasador Gera je predsednika Vučića upoznao sa situacijom u svojoj zemlji posle nedavno održanih izbora, kao i sa situacijom u okruženju i mogućem uticaju kriznih žarišta na situaciju u Angoli.
On je rekao da je jedan od prioriteta njegove diplomatske misije u Srbiji da poveća ekonomsku saradnju dveju zemalja i zainteresuje srpske investitore za ulaganja u Angoli.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.