DAN POSLE SMRTI DESETE ŽRTVE MASAKRA: Potresne scene ispred škole na Vračaru, prizor tera suze na oči

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2023, 13:01

DAN POSLE SMRTI DESETE ŽRTVE MASAKRA: Potresne scene ispred škole na Vračaru, prizor tera suze na oči

Slika od koje suze same kreću.

Prošlo je trinaest dana od stravičnog masakra koji je potresao kako Srbiju tako i ceo Balkan. Tog 03. maja učenik sedmog razreda osnovne škole "Vladislav Ribnikar" počinio je nezapamćeni zločin, kada je iz očevog pištolja ubio svoje drugare i čuvara škole.

Tragedija je postala još veća, kada je nakon dvanaest dana od masakra prestalo da kuca srce još jedne od žrtava, devojčice koja se danima hrabro borila za svoj život, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali nažalost nije izdržala. 

Devojčica, koja je tog dana u krvavom piru svog druga iz odeljenja 7/2, zadobila teške povrede glave, zbog kojih je od samog početka bila u kritičnom stanju, nalazila se u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, gde je na kraju i izgubila najvažniju životnu bitku.

Od trenutka kada je potvrđeno da je preminula i da je ona zvanično 10 žrtva stravične tragedije, građani koji su prolazili pored škole, zastajali su i minutom ćutanja, odavali počast stradaloj deci i radniku obezbeđenja, a neki od njih su, čuvši za devojčice, prilazili dvorištu škole, palili sveću i spuštali po jedan beli cvet za nju.

Koliko god vremena i godina da prođe jasno je da će ova osnovna škola zauvek imati najtragičniju priču i da će generacije i generacije đaka imati najtužniji put do škole, znajući šta se u njoj dogodilo tog crnog 03. maja. Danima posle tragedije, oko škole je i dalje veliki broj cvetova, upaljenih sveća, plišanih igračaka, potresnih poruka i svih onih sitnica kojima se ljudi, svako na svoj način opraštaju od tragično nastradale dece i čuvara.

Pretužnu sliku ispred osnovne škole, koja će mnogima zauvek ostati u sećanju, još tužnijom je učinio ogroman buket svežih roze ruža. Buket sa velikim brojem ruža, prethodnih dana nije bio tu, a verovatno je ostavljen nakon što je devojčica, teško ranjena u masakru, nažalost juče preminula. Bolan podsetnik na sve ono što se desilo i na nezapamćenu tragediju koja će nas sve boleti, zauvek.

Pored buketa ruža u obliku srca, koja simbolizuje nežnu i nevinu dušu koja je nepravedno stradala i prerano otišla na onaj svet, ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" osvanula je i pretužna pesma, koju su potpisali đaci OŠ "Vladislav Ribnikar".

Posvećena je stradalom čuvaru Draganu V., heroju koji je stao u odbranu njihovih života, a koga su deca obožavala.

Čika Dragane,

Hvala ti za sve što si učinio za nas.

Hvala ti što si svakom detetu znao ime.

Hvala ti što si nam mamio osmeh na lice čak i kad je to bilo nemoguće.

Hvala ti što si nas čuvao.

Hvala ti što si nas podržavao.

Hvala ti što si nas uvek pitao kako smo.

Hvala ti što si navijao za nas.

Hvala ti što si svoj život žrtvovao za nas.

Nikada te nećemo zaboraviti živiš u našim srcima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bogoljub Karić apelovao na roditelje: Razgovarajte sa svojom decom, poljubite ih svako jutro, nađite vremena za njih

Izvor: Blic, 16.Maj.2023

Srpski preduzetnik i vlasnik BK grupe Bogoljub Karić, gostujući na jednoj televiziji, govorio je o značaju porodice, neohodnosti razgovora i bliskosti roditelja sa decom. Povod je bio nezapamćena tragedija u Srbiji kada je trinaestogodišnji učenik beogradske škole „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.