DAN NAKON ŠTO SU BILI NA SAHRANI SVI ČLANOVI PORODICE PRONAĐENI MRTVI: U kući je bilo najmanje 16 leševa, policija sumnja na jednu stvar (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 22:31

DAN NAKON ŠTO SU BILI NA SAHRANI SVI ČLANOVI PORODICE PRONAĐENI MRTVI: U kući je bilo najmanje 16 leševa, policija sumnja na jednu stvar (FOTO/VIDEO)

Ubistvo najverovatnije nema veze sa sukobom bandi.

Najmanje 16 članova jedne porodice pronađeno je mrtvo u planinskom gradu na jugu Haitija, rekao je danas lokalni zvaničnik, dok lokalni mediji prenose da je njihova smrt prijavljena dan nakon što je ta porodica prisustvovala sahrani.

Tela su pronađena u gradu Segen, na oko 50 kilometara južno od prestonice Port-o-Prensa. Za sada nije poznato šta je izazvalo njihovu smrt, ali lokalni očevici rekli su za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << agencije da je možda u pitanju trovanje.

16 corps immobilisés ont été découverts dans le Grand Quartier de Seguin, Sud’Est d’Haïti, tôt ce lundi 19 février 2024. Suivant les premiers témoignages, ils seraient en majorité membres d’une seule et même famille. Un juge de paix doit dresser le constat et ordonner les suites. pic.twitter.com/BdZ6nUKaXH

— Frantz ULYSSE (@FrandyUlysse18) February 19, 2024

Policija i medicinski radnici poslati su u oblast da istraže slučaj, rekao je Žid Pjer Mišel Lafonten, glavni zvaničnik južnog okruga Haitija.

Smrt članova porodice, kako je dodao, nije povezana sa nasiljem bandi.

Al menos 16 personas fueron encontradas muertas la mañana de este lunes en un barrio de Haití, luego de haber acudido supuestamente a un velorio.#NosHacemosEcohttps://t.co/aiwaTHczS3

— DIARIOECO (@diarioecord) February 19, 2024

Bande su na Haitiju postale izuzetno jake, posebno zbog reketiranja kompanija, ali i kidnapovanja civila, navodi se nedavno objavljenom izveštaju Svetske inicijative za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala. Prošle godine, usled aktivnosti bandi, blizu 5.000 ljudi je izgubilo život na Haitiju, ističe se u odvojenom izveštaju Ujedinjenih nacija.

Izvor: Srbija Danas/Tanjug/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.