DAN ISTINE: Teheran sutra OTKRIVA razlog pada ukrajinskog aviona

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN ISTINE: Teheran sutra OTKRIVA razlog pada ukrajinskog aviona

Informacija biti objavljena nakon sastanka komisije zadužene za avionske nesreće.

Iran će sutra objaviti razlog pada ukrajinskog putničkog aviona koji je bio na letu iz Teherana ka Kijevu, javili su danas lokalni mediji pozivajući se na dobro informisan izvor.

Isti izvor navodi da će informacija biti objavljena nakon sastanka komisije zadužene za avionske nesreće.

Avion "Ukrajinske međunarodne avio-kompanije" srušio se 8. januara blizu Teherana, pri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čemu je poginulo svih 176 putnika i članova posade.

Piloti nisu prijavili kvar pre pada, ali se avion, navodno, okrenuo nazad ka aerodromu i nedugo zatim počeo da gubi visinu.

Avion se srušio u vreme rasta tenzija između Irana i SAD, nakon što je iranska vojska gađala dve američke baze u Iraku, kao odgovor na ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija.

Teheran tvrdi da se avion srušio zbog tehničkog kvara, dok SAD, Velika Britanija i Kanada tvrde da je moguće da je letelica oborena projektilom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.