DAČIĆ NAKON VAŽNOG SASTANKA SA LAVROVOM: Od vitalnog značaja je da znamo da u Savetu bezbednosti imamo jedan siguran glas koji će uvek biti protiv nezavisnosti KIM

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 15:18

DAČIĆ NAKON VAŽNOG SASTANKA SA LAVROVOM: "Od vitalnog značaja je da znamo da u Savetu bezbednosti imamo jedan siguran glas koji će uvek biti protiv nezavisnosti KIM"

Odnosi Srbije i Rusije baziraju se na međusobnom poverenju.
Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačićrekao je da je danas razgovarao sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovom o najvažnijim pitanjima koja su od sudbinskog značaja za Srbiju poput pitanja o energetici i snabdevanja gasom.
- Znate da se odigrava prijateljska fudbalska utakmica između Rusije i Srbije i u tim komunikacijama koje sam imao sa ministrom Lavrovom kada smo se čuli oko sadnice Saveta bezbednosti oko KiM on me je pozvao da zajedno posmatramo utakmicu i na njegov poziv sam ja došao - rekao je Dačić u izjavi za medije.
On je dodao da je sa Lavrovom razgovarao o brojnim bilateralnim pitanjima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dačić u Moskvi: Očuvanje prijateljskih odnosa sa Rusijom je vitalni nacionalni interes Srbije

Izvor: Radio 021, 21.Mar.2024

Očuvanje prijateljskih odnosa sa Rusijom je vitalni nacionalni interes Srbije jer to znači da će u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija uvek imati "siguran glas" protiv kosovske nezavisnosti.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.