DAČIĆ: Ako danas puste na slobodu Haradinaja - to je dokaz da Evropa podržava zločine protiv Srba!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2017, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: Ako danas puste na slobodu Haradinaja - to je dokaz da Evropa podržava zločine protiv Srba!

Prema njegovim rečima, jedina ispravna i pravična odluka suda u francuskom gradu Kolmaru bila bi Haradinajevo izručenje Srbiji, gde bi imao pravično suđenje

Ivica Dačić kaže da je moguće da Haradinaj danas ne bude izručen Srbiji, ali će onda biti jasno da je bivši vođa terorističke OVK još jednom kupio slobodu prljavim narko-parama

Ako francuski sud danas pusti na slobodu bivšeg vođu terorističke OVK Ramuša Haradinaja, to će biti definitivni dokaz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da Evropa podržava najstrašnije zločine protiv Srba.

Ovo je poruka šefa diplomatije Ivice Dačića, koji u izjavi kaže da bi Haradinajeva sloboda potvrdila i to da je evropsku pravdu moguće kupiti krvavim narko-milionima.

.

Test za pravdu

Dačić ističe da se Haradinaju ne sudi kao političaru, ma koliko se on trudio da to tako prikaže, već za ubijanje nedužnih Srba, ali i Albanaca, čija je jedina krivica bila što su bili lojalni državi Srbiji.

- Haradinaj je osumnjičen za najteže ratne zločine i Beograd očekuje njegovo izručenje. Moguće je da do izručenja ne dođe, ali će onda biti jasno da Francuska i EU štite ratnog zločinca i da je Haradinaj još jednom kupio slobodu prljavim i krvavim narko-kešom! Da se poštuje međunarodno pravo, on bi već uveliko bio u Srbiji ili bi mu bar sudili u Francuskoj. Bilo kako bilo, Haradinaj ostaje za nas ratni zločinac i gonićemo ga do sudnjega dana, dok ga ne kaznimo - podvlači Dačić.

On naglašava i da Haradinaj namerno politizuje slučaj.

- Ovo je veliki test za Evropu. Dosad niko od albanskih terorista nije kažnjen u Hagu, dok su svedoci protiv njih masovno nestajali i bili uklanjani pod sumnjivim okolnostima. Pritom, Haradinaj iz Francuske sve vreme na društvenim mrežama piše kako će Srbija proći kao i 1999. godine! Dakle, otvoreno preti novim ratom pred očima Evrope. I svi ćute! Počinjem da verujem da EU legalizuje ratne zločine protiv Srba - poručuje Dačić.

Sve činjenice o slučaju "Haradinaj":

Na drugoj strani, advokat Svetozar Vujačić smatra da će današnja odluka o Haradinaju pokazati da li je jače pravo ili politika.

- Selektivna pravda je najgora i najveća nepravda! Jedina ispravna odluka suda bila bi ili da nam izruči Haradinaja ili da mu tamo sudi. Srbija je poslala nove dokaze, koji nisu bili prikazani u Hagu i koji jasno dokazuju da je Haradinaj ratni zločinac - ističe Vujačić.

I Tači je aboliran

Advokat Toma Fila uveren je da će Haradinaj biti pušten na slobodu jer je Evropa okrenuta protiv Srbije.

- Dokle god ta doktrina bude vladala, nebitno je što su nevini Srbi zverski ubijani na Kosovu. Evropa poternice iz Srbije tretira kao izmišljotine Slobodana Miloševića, iako to nema veze s mozgom! Ne zaboravimo da je na sličan način svojevremeno uhapšen i kasnije pušten Hašim Tači - zaključuje Fila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.