DA VAM SRCE ZAIGRA, MLADOST POBEĐUJE: Maturanti u Leposaviću defilovali kroz obruč vojnika KFOR-a (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 18:23

DA VAM SRCE ZAIGRA, MLADOST POBEĐUJE: Maturanti u Leposaviću defilovali kroz obruč vojnika KFOR-a (VIDEO)

Maturanti Srednje škole "Nikola Tesla" u Leposaviću prodefilovali su danas ulicama tog grada.

Vojnici KFOR-a na kratko su otvorili obruč ispred opštinske zgrade i dozvolili maturantima da prođu putanjom kojom svake godine šetaju srednjoškolci po završetku školovanja.

Nakon kratkog razgovora, italijanski vojnici su oslobodili prostor i ispunili želju 61. generaciji maturanata, koji su uprkos situaciji na severu Kosova, odlučili da prošetaju svečano >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odeveni i tako zvanično završe svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Najboljim učenicima su tom prilikom dodeljene Vukove diplome, a nagrađen je i sportista generacije.

Ove godine đak generacije je Petra Vučković iz Leposavića koja to priznanje dobija već drugi put.

"Ponosna sam što sam danas ovde, pogotovo na činjenicu da ovo priznanje stičem drugi put u životu. Drago mi je što ovo priznanje stičem u trenutku kada neke vrednosti gube smisao, kada se obrazovanje nipodaštava. Na neki način sam sebi pokazala da neke stvari nemaju cenu, i da će obrazovanje zauvek biti na ceni i zauvek će vredeti", kazala je Vučković.

Direktor Srednje škole "Nikola Tesla" Slađan Radović podsetio je da su maturanti poslednji dan škole proveli uz suzavac i šok bombe, koji su prekinuli školsku godinu 26.maja.

"Danas ispraćamo 61. generaciju maturanata koja je poslednji dan u školi provela uz sirene, suzavac i bodljikavom žicom, sa naoružanim policajcima Rosu. Nadam se da će to naše maturante dodatno ojačati i da će prepreke u životu lakše preći. Želim im srećan početak novog života i da upišu željene fakultete, ali pre svega da budu dobri i pošteni ljudi", rekao je Radović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.