DA SE NAJEŽIŠ! Šokantni detalji masovnog ubistva u Ribnikaru - dečak ubica imao SAUČESNIKA? Otkriveno i kako je napravio SPISAK META

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 13:33

DA SE NAJEŽIŠ! Šokantni detalji masovnog ubistva u "Ribnikaru" - dečak ubica imao SAUČESNIKA? Otkriveno i kako je napravio SPISAK META

Lista za odstrel je i dalje najmisteriozniji trag i dokaz u istrazi masovnog ubistva na Vračaru.

U srpskim medijima odjeknula je vest svega tri dana nakon masovnog ubistva na Vračaru da je navodno uhapšena osoba koja je inspirisala dečaka (13) da počini masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je stradalo devetoro ljudi, od kojih su osmoro deca. Međutim, ispostavilo se da je vest lažna.

Iako je vest o hapšenju lažna, u javnosti je tada danima kružila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spekulacija i želja za analizom rukopisa planova koje je policija našla u sobi maloletnog masovnog ubice.

Navodno, postoji teorija da su na dva spiska različiti rukopisi, kao i jezik koji je korišćen u njima. Te se preptostavlja da uključivanje treće osobe u odgovornost za zločin na Vračaru može biti rezultat veštačenje grafologa.

Kako se preptostavlja na jednoj od skica je pisano na engleskom jeziku, dok je spisak za odstrel napisan na ćirilici, te je to još tada probudilo sumnju u javnosti da je dečak imao saučesnika.

O tome da je učenik imao unapred pripremljen plan na konferenciji za medije pričao je i Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd, kao i predsednik države Aleksandar Vučić u vanrednom obraćanju građanima.

Unapred pripremljen plan, lista "prioritetnih meta", molotovljevi kokteli i dva očeva pištolja - tako je dečak do detalja osmislio krvavi pir koji Srbija ne pamti. Posle zločina je sam pozvao policiju i rekao im kako je "psihopata". Nije pokazao ni trunku kajanja.

Sada je otkriveno i kako je napravio spisak meta, odnosno šta mu je bio kriterijum.

Kako je rekla Minja Zirojević, član Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" dečak-ubica je na spisak stavio decu koja su bila u nečemu bolja od njega.

- Nisam da poznavala, niko ga nije poznavao, nije bio u toj smeni, došao je pre mesec dana. Došao je u smenu gde decu i ne poznaje...Zvali su ga na rođendane...Na spisku su bila deca koja su bolja od njega - u ocenama ili u nečemu drugom - istakla je Zirojević za TV Pink nekoliko dana nakon masakra koji je potresao Srbiju.

Podsećamo, dečak ubica je po dolasku u školu, nešto pre 8.40 sati, ubio čuvara, ranio dve dežurne učenice, a jednu ubio. Zatim se uputio ka učionici u kojoj je njegovo odeljenje VII-2 imalo čas istorije. Tamo je upucao nastavnicu istorije, pa zapucao na učenike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.