DA SE NAJEŽIŠ! Mladići su naslikali trobojku, policija ih privela, mural prekrečen, a onda je ODGOVORIO NAROD! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2020, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA SE NAJEŽIŠ! Mladići su naslikali trobojku, policija ih privela, mural prekrečen, a onda je ODGOVORIO NAROD! (FOTO)

Sve je krenulo, kada je grupa momaka u podgoričkom naselju Donja Gorica naslikala trobojku.

Talas mladalačkog nenasilnog bunta zahvatio je Crnu Goru i u brojnim gradovima širom države nekorišćeni prostori koriste se za slikanje stare crnogorske trobojke.

Odmah nakon toga, usledila je reakcija nadležnih organa. Svi do jednog su bili privedeni u policiju na razgovor, a trobojka prefarbana.

Ovo je izazvalo revolt kod građana, pre svega kod mladih ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a onda je talas crtanja trobojke krenuo širom Podgorice.

Nakon što je mural "Donja Gorica" u bojama trobojke u dva navrata prefarban, usledio je odgovor iz Murtovine.

Novi grafit osvanuo je u Murtovini, a prema nezvaničnim informacija naslikala ga je jedna hrabra devojka.

Ovom pozivu odazvala se omladina iz naselja Stari Aerodom, te je tako i ovo naselje bogatije za grafit sa trobojkom.

Trend slobode i bunta rado su prihvali meštani Zagoriča gde je sinoć naslikana trobojka.

Ogromna trobojka osvanula je i naselju Masline.

Ovoj akciji sa muralima u bojama trobojke odgovorio je i Herceg Novi.

I na severu se oseća miris slobode i zajedništva. Tako je i pljevaljska omladina uspešno odgovorila ovoj akciji, pa i Pljevlju krasi mural sa bojama trobojke.

Uprkos opstrukciji nadležnih organa, Uprave policije ova omladina poslala je snažnu poruku crnogorskom režimu – "Mogu da nas hapse, privode i tuku ali nemaju načina da zaustave poruku".

Na izlazu iz Murine, prema Plavu, u selu Pepice građani su postavili trobojku, u znak podrške i u znak otpora pojačanoj represiji režimskog aparata, koja ovih dana kulminira.

Duh slobode i otpora se širi Crnom Gorom, a primer su nam dali građani sela Pepice, koji su tokom noći čuvali i sačuvali postavljenu zastavu, a policija i vatrogasci se vratili neobavljenog posla.

Kako se saznaje, jedan pripadnik vatrogasne službe, islamske veroispovesti krenuo je da skine zastavu, ali su građani počeli da skandiraju "Ne damo svetinje", a on se po kazivanju jednog od prisutnih, spustio sa vatrogasnih stepenica i kazao: "Neću da vam diram zastavu, pa ko hoće neka skida".

Prema nezvaničnim i zasad nepotvrđenim informacijama, na informativni razgovor povodom sinoćnjih događaja pozvan je u MUP Plav, nekadašnji funkcioner SD-a Momčilo Đukić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.