DA MOGU, LIČNO BI PRESUDILI DEREKU ŠOVINU, UBICI DŽORDŽA FLOJDA: Afroameričke grupe masovno dolaze ispred suda u Mineapolisu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2021, 20:32

DA MOGU, LIČNO BI PRESUDILI DEREKU ŠOVINU, UBICI DŽORDŽA FLOJDA: Afroameričke grupe masovno dolaze ispred suda u Mineapolisu

Slučaj koji je zapalio Ameriku

Velike grupe ljudi se okupljaju u blizini suda u Mineapolisu zbog presude ubici Džordža Flojda, Dereku Šovinu. Porota je 20. aprila proglasila bivšeg policajca Dereka Šovin krivim za nenamerno ubistvo drugog stepena, ubistvo trećeg stepena i ubistvo bez predumišljaja.

Očekuje se da će dobiti 30 godina zatvora. Očekuje se da će Flojdova porodica i njihov pravni tim razgovarati sa medijima nakon najave izricanja presude. Šovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (45) preti višedecenijska zatvorska kazna. Tužioci u Minesoti ranije su zatražili od suda da ga osudi na 30 godina zatvora nakon što je osuđen za ubistvo Flojda.

Šovin je pokušao da uhapsi Flojda, koji je optužen za upotrebu lažne novčanice od 20 dolara u lokalnoj radnji, i klečao na Flojdovom vratu više od devet minuta. Nakon što se požalio da ne može da diše, Flojd je izgubio svest i umro je kasnije u bolnici.

Flojdova smrt izazvala je masovne proteste u velikom broju američkih gradova, gde su demonstranti osudili policijsku brutalnost i zatražili pravdu za Afroamerikance. Neki od protesta pretvorili su se u nerede sa vandalizmom i uništavanjem imovine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.