DA MINISTRE, MI SMO NAROD, PRIREDIĆEMO TI OMLET Šurovao sa Amerikancima, sad će da plati! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 15:36

"DA MINISTRE, MI SMO NAROD, PRIREDIĆEMO TI OMLET" Šurovao sa Amerikancima, sad će da plati! (VIDEO)

Narod je besan na predstavnike izvršne vlasti

Demonstranti u Bugarskoj su gađali sinoć Ministarstvo odbrane jajima i paradajzom, ali i avioni-igračke, zbog namere vlade da kupi od Amerike još jednu partiju lovaca F-16, prenosi Bugarski nacionalni radio.

Razlog ogorčenja demonstranata bila je reakcija ministra odbrane Krasimira Karakačanova u nedelju, kada je tokom polaganja cveća herojima-padobrancima u Sofiji, jedan od nezadovoljnih građana javno zahtevao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostavku ministra, rekavši mu "da ga narod ne želi".

- Zar si ti narod? - odgovorio je Karakačanov.

Demonstrant je zatim uzvratio ministru.

- Da, ministre, svako od nas predstavlja narod! Bilo da je jedan ili nas je sedam miliona, svako od nas je narod, zato ćemo ti sada pripremiti omlet - izjavio je organizator antivladinih protesta, advokat Nikolaj Hadžigenov kod zgrade Ministarstva odbrane.

Protesti sa zahtevanjem ostavke vlade i glavnog tužioca traju u Bugarskoj više od sto dana. Od tada je bugarski premijer Bojko Borisov smenio četiri ključna ministra: finansija, ekonomije, pravde i turizma.

Podsetimo, prošlog leta Bugarska je od Sjedinjenih Američkih Država kupila osam lovaca F-16 u vrednosti od skoro 1,26 milijardi dolara, koji će ući u upotrebu 2023. i 2024. godine.

Karakačanov je nedavno najavio da je zemlja zainteresovana za kupovinu narednih osam aviona, ali će ih ovog puta platiti na rate. U SAD su naglasili da će moći da isporuče svih 16 lovaca 2024. godine, ako se ugovor za drugu seriju zaključi u roku od godinu dana. Ostali uslovi mogućeg dogovora još uvek nisu poznati.

S tim u vezi, bugarski mediji su pisali u ponedeljak da zemlja ima mnogo planova za naoružavanje, ali da je pitanje da li ima novca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.