DA LI SU DECA U OPASNOSTI? Divlje svinje noćas došle i do DVORIŠTA JEDNE OSNOVNE ŠKOLE u centru glavnog grada, a one nisu glavni problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2023, 19:21

DA LI SU DECA U OPASNOSTI? Divlje svinje noćas došle i do DVORIŠTA JEDNE OSNOVNE ŠKOLE u centru glavnog grada, a one nisu glavni problem

Divlje svinje u centru Zagreba.

Sedam divljih svinja, koje su proteklih nedelja šetale u blizini stambenih objekata i kuća po Maksimiru, Dotrščini, Prečkom i Španskom, noćas su se pojavile u dvorištu Osnovne škole na Borovju u Zagrebu.

Jedna Zagrepčanka je pojavu divljih svinja u stambenim blokovima i školskom dvorištu pripisala neažurnosti gradskih vlasti u odnošenju smeća, a druga je, kako prenose mediji rekla da ne zna da li bi se zbog ove pojave >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smejala ili plakala.

- Vreme je da se nešto preduzme konkretno jer nam je grad u rasulu. Lako je za svinje, one dolaze i odlaze. Veći problem su pacovi kojih ima svuda i oni ne beže nego se samo kote po grmljima i kanalizacijama pa naselje postaje njihova teritorija - rekla je ona.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u junu komentarišući pojavu divljih svinja u Zagrebu da ih je bilo i ranije i da to nije ništa neobično ni za druge evropske metropole.

Građane je posavetovao da ih ne hrane i da im ne prilaze, primetivši da do sada nije bilo nekih većih incidenata sa divljim svinjama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.