DA LI SMO U SRODSTVU? Bajden se neočekivano obratio indijskom premijeru i dobio je hit odgovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 01:18

"DA LI SMO U SRODSTVU?" Bajden se neočekivano obratio indijskom premijeru i dobio je hit odgovor

Na početku svog prvog sastanka sa indijskim premijerom Nerendrom Modijem od kada je na čelu SAD, američki predsednik DŽozef Bajden je danas u Beloj kući iskoristio priliku da nešto više sazna o svom poreklu.

- Da li smo u srodstvu - upitao je Bajden indijskog premijera, na šta mu je Modi kroz šalu potvrdno odgovorio, prenosi Rojters.

Američki predsednik je objasnio da je saznao za indijsku granu porodice Bajden kada je prvi put izabran u Kongres 1972. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kada je dobio pismo od nekoga ko se preziva isto i živi u Mumbaju.

- Otkrio sam da je postojao kapetan DŽordž Bajden, koji je bio kapetan u Istočnoindijskoj kompaniji - objasnio je Bajden, uz napomenu da je jednom Ircu veoma teško to da prizna, pošto je reč o kompaniji koja je postavila temlje Britanske imperije.

On je rekao i da je saznao da je DŽordž Bajden ostao u Indiji i oženio se Indijkom, alI da nije dalje uspeo da prati taj trag i da je cela svrha sastanka sa Modijem da mu pomogne da sazna više o tom čoveku.

Modi je rekao da mu je Bajden ranije pominjao vezu, pa je tražio i doneo dokumenta koja bi mogla da pomognu u popunjavanju praznina u porodičnom stablu, na šta se američki predsednik nasmejao.

Odnosi SAD i Indije su u usponu i Vašington smatra NJu Delhi ključnim partnerom u nastojanju da se suzbije kineski uticaj u indo-pacifičkom regionu, navodi Rojters.

Nakon jutrošnjeg sastanka, Bajden i Modi trebalo je da se danas u Beloj kući pridruže sastanku drugih lidera Kvadrilateralnog bezbednosnog dijaloga (Kvad) koji uz SAD i Indfiju čine Japan, i Australija.

Na samitu će, kako je najavljeno, biti reči i o napretku u distribuiranju vakcina, infrastrukturi i tehnološkoj saradnji.

Lideri Kvada razgovaraće uživo, nakon Bajdenovog sastanka sa Modijem, a odvojeno američki predsednik treba da se sastane sa japanskim premijerom Jošihide Sugom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.