DA LI JOŠ IMA NADE? ČULI SE ZVUKOVI IZ PODMORNICE: Obalska straža se oglasila, potraga se nastavlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 08:11

DA LI JOŠ IMA NADE? ČULI SE ZVUKOVI IZ PODMORNICE: Obalska straža se oglasila, potraga se nastavlja

Kancelarija Američke obalske straže zobjavila je da je kanadski avion P-3 detektovao podvodne zvukove na području na kojem se traga za nestalom podmornicom Titan.

- Vozila na daljinsko upravljanje preusmerena su kako bi se istražili izvori tih zvukova. Vozila su nakon pretrage prijavila negativne rezultate, međutim nastavljaju da rade - objavila je Američka obalska straža na Tviteru.

Američka obalska straža dodala je da su podaci koje je prikupio kanadski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << avion prosleđeni Američkoj ratnoj mornarici koja će ih detaljnije analizirati.

Zvukovi lupanja detektovani su svakih 30 minuta u četvrtak.

Iako se veruje da u podmornici postoji kiseonika do petka, nada još uvek postoji da će podmornici biti locirana i izvučena na sigurno do tada.

Canadian P-3 aircraft detected underwater noises in the search area. As a result, ROV operations were relocated in an attempt to explore the origin of the noises. Those ROV searches have yielded negative results but continue. 1/2

— USCGNortheast (@USCGNortheast) June 21, 2023

Vest o lupanju preneli su skoro svi američki mediji, pozivajući se na memorandum koji su sastavili službenici američke države.

U memorandumu ne piše kada se u utorak čulo lupanje, a ni koliko je dugo ono trajalo. Međutim, piše da se čulo i da su ga sonari registrovali četiri sata nakon što je prvi put zabeleženo.

CNN je kasnije u utorak izvestio da je u novom memorandumu spomenuto da su registrovane "dodatne akustične povratne informacije" i da će one pomoći pri "vektoriranju površinskih resursa".

Uz to, te akustične informacije nagoveštavaju da još uvek postoji nada da će ekipe za traganje locirati preživele.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Iz nestale podmornice čuli se zvukovi udaranja, oglasila se američka obalska straža

Izvor: Luftika.rs, 21.Jun.2023

Posada koja traga za nestalom podmornicom „Titan“, čula je u utorak zvukove udaranja na svakih 30 minuta, navodi se u internom vladinom izveštaju o potrazi.. Lupanje se čulo i četiri sada kasnije, kako se navodi, kada su raspoređeni dodatni sonarni uređaji.. Nije jasno kako se uopšte čulo...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.