Izvor: Blic, 17.Jan.2018, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI JE VAŠ PORTRET U MUZEJU? Volite da pravite selfije? Onda će vas ova Guglova aplikacija OBORITI S NOGU (FOTO)

“Da li je vaš portret u muzeju? Napravite selfi i pretražite hiljade umetničkih dela da vidite da li neko od njih liči na vas”, poručuju iz “Gugla”, ukazujući na novu odliku stare aplikacije.

“Guglova” umetnička i kultura aplikacija stara je više od dve godine, ali je iznenada počela da osvaja svet pametnih telefona, zahvaljujući otkriću tiho dodate novine – opcije “selfija”, piše “USA tudej”.

Aplikacija Gugl Arts (Google Arts), jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od mnogih, napravljena je da približi javnosti svet umetnosti, a nova odlika sada omogućava korisnicima da se fotografišu i uporede svoju sliku sa delima velikih majstora.

Ažurirana opcija se pojavila sredinom decembra, ali nije bila vidno izložena pa je trebalo nekoliko nedelje da bude otkrivena. Jednom kad su osvanuli umetnički “selfiji” na “Tviteru” i “Fejsbuku”, aplikacija je tokom vikenda brzo skočila na vrh liste i trenutno je broj 1 i na “iOS ep stor” i na “Gugl plej stor”.

Guglova umetnička aplikacija dostupna je svuda u Sjedinjenim Državama, osim Ilinoisu i Teksasu, i nije poznato kada će se pojaviti i u te dve države, kao i na međunarodnom nivou.

Tehnološki džin tradicionalno polako objavljuje nove karakteristike u određenim regionima pre nego što ih prenese na sve korisnike, podseća “USA tudej”.

Osnovna aplikacija je lansirana 30. novembra 2015, kao ponuda virtuelnih tura kroz više od 1.000 muzeja.

Aplikacija je besplatna. Osim ove, “Gugl” ima još nekoliko popularnih aplikacija na listi top 20 na “iOS stor”, uključujući “Jutjub” (4. mesto), “Gugl maps” (12) i “Gmejl” (19).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.