DA LI JE TADA NEKO PODNEO OSTAVKU I ORGANIZOVAO PROTEST? Opozicija želi da napravi haos u zemlji - dok su bili na vlasti masakri ih nisu zanimali...

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 10:57

DA LI JE TADA NEKO PODNEO OSTAVKU I ORGANIZOVAO PROTEST? Opozicija želi da napravi haos u zemlji - dok su bili na vlasti masakri ih nisu zanimali...

Zovu na proteste i traže ostavke, a dok su bili na vlasti masakri ih nisu zanimali.

Poslanici grupa Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno i Demokratske stranke najavili su proteste u ponedeljak, dan nakon što će proći trodnevna žalost u Srbiji nakon tragedije koja se dogodila trećeg maja.

Njihovi zahtevi su brojni, a odražavaju želju za kontrolom medijskog sadržaja i slobodnog novinarstva u Republici Srbiji pod izgovorom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "protivljenja nasilju".

Takođe, kao okidač za najavljene proteste dela opozicije poslužila je upravo tragedija koja se dogodila u sredu, kao i druga koja je usledila dan kasnije - dve masovne pucnjave za manje od 48 sati, čije su razmere nesagledive i sada služe za političko potkusurivanje ove opozicione grupe.

Isti oni koji danas zovu na proteste, nisu to činili 2013. godine, kada se dogodilo masovno ubistvo u Velikoj Ivanči.

Podsetimo, te 2007. u julu meštanin Jabukovca Nikola Radosavljević, naoružan lovačkom puškom, ubio je devet osoba, a teško ranio dve. On je pre krvavog pira pretukao svoju suprugu, a zatim skočio u bunar s namerom da se ubije. Međutim, komšija ga je izvukao iz bunara i pružio mu pomoć. Posle nekoliko minuta, Radosavljević je otišao do svoje kuće i uzeo pušku. Uputio se prema selu i najpre ubio tri osobe - Veljka Đorđevića (58), njegovog sina Dragana (22) i taštu Marinu Kutkurenović (75). Zatim je usmrtio još šest osoba - supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badejevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čogić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Baderević (70).

Neuropsihijatri su utvrdili da Radosavljević pati od akutne paranoidne psihoze s osećajem ugroženosti i stalnim umišljajem kako neko hoće da mu naudi, koji su pratile sumanute ideje o magiji, u ovom slučaju vlaškoj magiji, te je smešten iza rešetaka zatvorske bolnice u Beogradu kao neuračunljiv.

Pet godina ranije, na vrhuncu moći DOS-a, u Leskovcu je Dragan Čedić iz automatske puške ubio sedmoro ljudi. Njegovo telo je pronađeno mesec dana posle masakra u obližnjoj šumi, a utvrđeno je da je počinio samoubistvo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u Dnevniku RTS upitao je da li je neko organizovao demonstracije kada su se desila masovna ubistva u Leskovcu, Jabukovcu, Velikoj Ivanči...

Kako kaže, kada su se dešavali ranije masovni zločini u Srbiji, niko zbog toga nije organizovao masovne demonstracije.

- Govorite o ostavkama, pa što niste podneli ostavke kao gradonačelnici 2013. godine, kada se to dogodilo u Beogradu. Što niste podneli u Negotinu, bilo gde? Nije vas interesovalo. Izmišljali ste u prethodna tri dana - direktorka škole majka kriminalca iz Vračarske grupe. A šta vi hoćete da mi kao država radimo? Da maltretiramo majke ili očeve što su im deca ovakva ili onakva. Ta direktorka je postavljena 2004. godine, šta je trebalo, da kažemo "tvoje dete je ovakvo ili onakvo, skloni se". I šta, sad je i direktorka kriva? Videćete sutra uveče i dodatne političke mere koje se tiču do Vlade, do svega.

- To pozivanje na protest to se ne radi nigde u svetu. Razmislite šta ćemo u budućnosti da imamo kada desi neka tragedija. Unosi se potpuni haos u zemlju zato što to neko neodgovoran ili nesposoban da ponudi bilo kakvo rešenje u ovoj situaciji. Danas iz jedne stranke kažu nije bilo policije, a onda šef te žene kaže "mi nećemo policiju u školama i na ulicama". A šta je onda ono što hoćete? Nije problem, udarajte po političarima, ja sam izdržao preko 1000 dana pod demonstracijama. To što radite je veoma loše i štetno za zemlju. To se ne radi u ovakvim situacijama, to nikakvog smisla nema. To je uvreda za žrtve, za sve.

- Još nisu sahranili decu, neki su počeli da govore da neko treba da se skloni da bi došli oni. A da ne pričamo o tome da o nasilju govore oni koji su nasilje sprovodili.

Kako kaže, nadležni će razmatrati o rijalitijima, ali onda ista pravila moraju važiti za sve.

- Ja mislim da je taj rijaliti grozan, sve najgore mislim o njemu, kao što mislim da je grozan onaj na Novoj S. Samo ne možete da kažete ovaj jedan da, drugi ne. Hoćemo li da ukinemo "Klan", "Munje", "Skarfejs", nemam problem sa tim, ali gde je granica? "Vidimo se u čitulji" sto puta gledaniji od svakog rijalitija. Ako stvarno mislite da je to veći problem - razgovaraćemo kao društvo, rešavaćemo. Da li ste videli koliko ima na mrežama sadržaja sa milionima pregleda neko ko poziva da treba da budu ubijeni hejteri. I ubica je bio pratilac tog jednog - da li odmah treba da ga uhapsimo i da ga osudimo na 15 godina zatvora. Ovaj mali da ga je pratio, pokazaću to. Da ukinemo društvene mreže, da ukinemo sve, gde je onda granica? To je traženje lajbnicovog dovoljnog razloga kod ljudi koji nisu u stanju da budu dovoljno fer prema sebi i svom okruženju i reći da su ovo stvari užasne i da u njima obično nema krivca. Niste u stanju ni da žalite za bilo kim - već uvek "a ko je kriv". To smo imali i oko helikoptera, jer smo hteli da spasimo jednu bebu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Protest političkih partija u Beogradu! Đilas, Jeremić, Brkić, Dejan Petar Zlatanović, Pjotr Nikitin među okupljenima

Izvor: 24sedam.rs, 08.Maj.2023

Poslanici grupa Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno i Demokratske stranke okupljaju se ispred Skupštine Srbije na protestu političkih partija

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.