DA LI JE OVO OPAKI PLAN ALBANACA? Žele da dovedu do raspada Makedonije iz OVOG RAZLOGA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2017, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI JE OVO OPAKI PLAN ALBANACA? Žele da dovedu do raspada Makedonije iz OVOG RAZLOGA!

Od cilja ih deli jedan korak

Da je situacija u Makedoniji, koja se prema izveštavanju već polako stišava, a koja je bila okarakterisana državnim udarom, pokazatelj nezadovoljstva građana te zemlje, stav je političkog analitičara Dragomira Anđelkovića.

On je za portal SrbijaDanas.com izjavio da je reč o reakciji Makedonaca na "nešto što realno može dovesti do raspada države".

- Evidentno je da su one makedonske snage koje su prihvatile koaliciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa Albancima, spremne da tu koaliciju plate, radi dolaska na vlast, tihom konfederalizacijom Makedonije. Sa druge strane imamo neskriven plan Albanaca da stvore Veliku Albaniju - rekao je komentarišući večerašnje nemire kod naših južnih suseda.

Foto: Media Centar

Misli da se Albanci koji takođe žive tamo koriste o podele među makedonskim partijama.

- Ucenjuju i izvlače ustupke. Sada su na pragu da dobiju veliki ustupak koji bi im omogućio da postanu ključni faktor u vlasti u Makedoniji. Od toga do secesije jednog dela teritorije Makedonije je jedan korak - tumači Anđelković.

Iako nije iznenađen mobilisanjem Albanaca i njihovim okupljanjem za oružanu borbu, nije mišljenja da će se tako lako odlučiti na naredni korak. Smatra da im je neohodan blagoslov, kako je rekao, neke relevantne zapadne sile.

- Ako večeras dođe do eskalacije nasilja, to onda znači da su već dobili amin - siguran je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.