DA LI JE OVO NORMALNO: Komunalci naredili da se skloni spomenik srpskim herojima (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 06.Okt.2016, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI JE OVO NORMALNO: Komunalci naredili da se skloni spomenik srpskim herojima (FOTO)

Nepuna dva dana nakon što je otkrivena spomen-ploča ratnicima na Šaponjića česmi u Zlošnici, pored puta Nova Varoš - Akmačići – Božetići – Ivanjica, jutros je stigla naredba komunalne inspekcije Nove Varoši da se mora ukloniti.

Spomen-ploča je otkrivena u slavu i čast junacima odbrane Srbije 1912-1918.godine i Zdravka Đ. Šaponjića (1891-1953), iz Vilova, Solunca i nosioca Karađorđeve zvezde, piše Glas Zapadne Srbije.

U zapisniku, koji je sročio komunalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << inspektor Vukoman Topalović, u prisustvu stranke Vladislava Šaponjića, jednog od organizatora akcije, navodi se da je inspekcija izašla na lice mesta "po pismenom zahtevu Nedeljka, Mihaila, Ljubomira i Milanka Mandića u ime porodica Mandića". Zapisnik kaže sledeće:

Ploča je postavljena bez odobrenja nadležnog organa Opštinske uprave i ista se mora ukloniti.

Foto: Večernje novosti

- Česma je na putnom zemljištu, sve je rađeno uz saglasnost Direkcije za izgradnju – od uklanjanja nekoliko stabala smrča, do proširenja prostora oko česme i podizanja parkinga - odgovara Vladislav Šaponjić, sinovac Solunca Zdravka Šaponjića, ratnika Ibarske divizije, kome je podignuta spomen - ploča.

Šaponjić navodi da će se sa rođacima, učesnicima u akciji oduživanja duga precima i uređenja česme koja je često bila ruglo, žaliti na rešenje komunalne inspekcije, a angažovaće i advokata. Rešenje će mu, najavio je Topalović, stići za sedam dana.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.