DA LI JE OVO NAJLUKAVIJA PLJAČKA SUPERMARKETA NA BALKANU? Nikome nije bilo jasno kako je to radila, ali onda je KLUPKO POČELO DA SE ODMOTAVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 22:00

DA LI JE OVO NAJLUKAVIJA PLJAČKA SUPERMARKETA NA BALKANU? Nikome nije bilo jasno kako je to radila, ali onda je KLUPKO POČELO DA SE ODMOTAVA

Nakon pojačanog nadzora sve je izašlo na videlo.

Zanimljiva priča stiže iz žabočke filijale trgovačkog lanca Kaufland, u kojoj se jedna porodica iz Krapinsko-zagorske županije, kako je otkriveno, u dogovoru sa blagajnicom organizvala i više puta krala iz te radnje. Ali to je samo deo priče.

O krađama u Kauflandu pisano je više puta, a sve zbog toga što upravo ova prodavnica, po svemu sudeći, ima veoma budnu službu obezbeđenja, koju lopovi teško >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogu da promaše. Naime, služba obezbeđenja posumnjala je da jedan od mladih blagajnika ne naplaćuje pojedinačnim kupcima sve artikle koje su doneli u kasu i izneli iz prodavnice, pa su pojačali nadzor, piše Zagorje.com.

Tako su prošle nedelje, uveče, zaustavili ženu koja je kao mušterija plaćala robu na toj kasi i kolima je vozila iz prodavnice. Utvrdili su da je blagajnica ženi naplatila samo nekoliko evra, dok se na kolicima nalazila roba u vrednosti od skoro 200 evra.

Ta žena je zajedno sa blagajnicom odvedena u tzv. detektivskoj sobi, gde su više od sat vremena poricali da se poznaju. Tada je pozvana policija, a tek tada se blagajnica slomila i sve priznala. Žena kojoj nije naplatila svu robu bila je njena majka. Kako se ispostavilo, sa njom su ranije "šopingovali" i sestra i brat.

U Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj kažu da su od odgovornog lica iz trgovačkog centra u Zaboku dobili dojavu da hrvatski državljanin, uposlenik radnje, nije naplatio sve artikle, odnosno da je iznos predmeta koja je naplaćena nije odgovarala količini predmeta koji su prošli kasu.

- Forenzičkom istragom utvrđeno je da hrvatski državljanin u više navrata tokom 2024. godine nije naplatio kupcima sve artikle i pričinio materijalnu štetu radnji od nekoliko stotina evra. Protiv hrvatskog državljanina se podnosi posebna prijava nadležnoj državi.

- Pravobranilaštvo zbog sumnje da je počinio krivično delo pronevera iz člana 233. stav 1. KZ - rekli su iz Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Inače, mlada blagajnica više ne radi u Kauflandu, a ne zna se da li je dala otkaz ili je dobila.

Izvor: Srbija Danas/Blic/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.