DA LI JE NEMAČKA ISPOŠTOVALA SVE PROCEDURE? Osumnjičeni za otmicu Medlin Meken dokazao GREŠKU NA SUDU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020, 16:22

DA LI JE NEMAČKA ISPOŠTOVALA SVE PROCEDURE? Osumnjičeni za otmicu Medlin Meken dokazao GREŠKU NA SUDU!

Nemac (43) je izručen iz Italije u Nemačku pre dve godine, po poternici, a kasnije osuđen za silovanje 72-godišnje Amerikanke u Portugalu

Nemačke vlasti nisu sledile ispravne procedure prilikom ekstradicije glavnog osumnjičenog za otmicu devojčice Medlin Meken, rekao je savetnik vrhobnog evropskog suda.

Kristijan B, protiv kog se vodi istraga zbog nestanka deteta, osporio je svoj evropski nalog za hapšenje izdat zbog optužbi sa silovanje iz 2005. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

.

Njegov pravni tim osporio je validnost izručenja i nemački sud zatrađio je smernice od Evropskog suda pravde sa sedištem u Luksemburgu.

U neobavezujućem mišljenju, Evropski sud pravde je rekao da bi nemačke vlasti trebalo da dobiju dozvilu od Italije za optužbu za silovanje. Pravodnažna presuda po njegovoj žalbi biće donesena naknadno.

Silovanje Amerikanke dogodilo se u Praja da Luzu, istom portugalskom letovalištu gde je nestala trogodišnja Medlin dve godine kasnije.

Devojčica je bila na domoru sa porodicom kada je nestala iz spavaće sobe, što je pokrenulo potragu koja traje više od deceniju.

Ranije ove godine je Kristijan B. imenovan kao glavni osumnjičeni za nestanak male Medlin, a veruje se da je devojčica mrtva.

Kristijan B. je živeo nedaleko od mesta Medinog nestanka i podaci sa mobilnog telefona dokazuju da je bio blizu apartmana sat vremena pre nestanka.

Ovaj nemac je živeo godinama u Portugalu i redovno putovao na relaciji do Nemačke. Trenutno se nalazi u zatvoru u Nemačkoj, gde služi kaznu za silovanje i posedovanje droge. Međutim, njegova kazna za posedovanje narkotika završava u januaru, a tužioci strahuju da će mu se izgubiti svaki trag kada bude pušten na slobodu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.