DA LI JE MLAĐA PUŠTEN NIZ VODU?

Izvor: Kurir, 16.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI JE MLAĐA PUŠTEN NIZ VODU?

BEOGRAD - Najava izbacivanja G17 plus iz Vlade Srbije, posle pisanja “Kurira”, izazvala je veliku buru među koalicionim partnerima. Protivljenje Mlađana Dinkića ugovoru sa Rusima i otvoreno lobiranje za OMV, čiji je jedan od suvlasnika i finansijer OVK Bedžet Pacoli, konačno je ujedinilo demokratske stranke u vlasti, tako da je odluka da se Dinkiću i “ekspertima” zahvale na saradnji doneta bez mnogo premišljanja.

U vrhu DSS ne kriju da im je Dinkića i G17 plus preko glave.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
- Veoma je izvesno da G17 plus posle izbora zameni SPS, i to kao manjinski partner. Sačekajte da prođu izbori - kaže sagovornik našeg lista iz DSS.

Međutim, ministar pravde Srbije Dušan Petrović izjavio je juče da nema ni govora o tome da se DS, niti bilo ko drugi, bavi planovima o rekonstrukciji Vlade.

- Vlada je stabilna i svi koalicioni partneri u ovom trenutku sprovode politiku na čijim je temeljima vlada i formirana - rekao je Petrović.

Lider SPS Ivica Dačić kaže da čitava spekulacija o rekonstrukciji vlade ne potiče iz SPS, već da je proizvod “strahova koalicionih partnera”.

- Koštunica bi rado vodio vladu bez G17 plus, a Boris Tadić bi po svaku cenu da iz vlade izbaci Velimira Ilića. SPS može da uđe u vladu samo kao ravnopravan partner, i to u slučaju krize vlasti oko Kosova i Metohije i gasnog aranžmana sa Rusijom - ističe Dačić.

S druge strane, portparol G17 plus Nikola Papak gotovo u pretećem tonu prokomentarisao je saznanja “Kurira”.

- G17 plus ne pristaje ni na kakve ucene. Niko, ali baš niko, ne može da nas ucenjuje, niti da plasira te zlonamerne i neistinite priče, a da pri tom prođe nekažnjeno! To znaju i urednici “Kurira” i ostalih novina. Bilo je takvih spekulacija i letos, ali nemamo nameru da menjamo svoju politiku, niti da rušimo svoje principe i prihvatimo nešto što je u suprotnosti sa interesima građana i države - zaključuje Papak.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.