DA LI DECA TREBA DA NOSE MASKE? Doktor Relić objasnio kada mališani NE BI SMELI da imaju zaštitu preko lica

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2020, 17:26

DA LI DECA TREBA DA NOSE MASKE? Doktor Relić objasnio kada mališani NE BI SMELI da imaju zaštitu preko lica

Relić je dodao da starija deca - školarci - treba da nose maske.

Deca ne spadaju u rizičnu grupu, ali mogu da se zaraze korona virusom.

Uprkos tome, pedijatar Miloš Relić poručuje da mališani ne treba da nose maske, jer mogu da naprave veću štetu nego korist.

- Deca do pet godina starosti ne treba da nose maske, jer se tako može napraviti još veći problem u smislu poremećenog disanja. Dete će se mučiti dok diše, biće nervoznije, češće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se se dirati po licu - izjavio je dr Relić.

- Trenutno slanje dece u kolektiv nije najpametnije, ali nije ni totalno bez razloga. Život mora da teče, virus mora da prođe kroz populaciju samo što, ja kao lekar koji radi sa pacijentima, videću efekte kasnije kada dođe jesen. Trenutno je situacija bezbedna u kolektivu s razlogom jer je manje dece i mogućnost prenošenja je manja nego inače - rekao je dr Relić.

Podsećanja radi, prema poslednjim informacijama, u Srbiji su korona virusom zaraženo još 227 osobe. Kovid 19 odneo je još dva života u poslednja 24 sata.

Testirano je 5.993 ljudi, a virus je registrovan kod njih 227. Na respiratorima su 32 pacijenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.