DA LI ĆETE POSLE OVOGA OVDE ČEKATI AUTOBUS?! Stajalište u Beogradu kao iz HOROR FILMA, leglo zaraze u samom centru grada (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 09:09

DA LI ĆETE POSLE OVOGA OVDE ČEKATI AUTOBUS?! Stajalište u Beogradu kao iz HOROR FILMA, leglo zaraze u samom centru grada (FOTO)

Jeziv prizor u srcu Beograda.

Auto-komanda je gradska četvrt smeštena između Karađorđevog parka, Neimara, Voždovca, Dušanovca i Dedinja.

Najpoznatija je po jednoj od dve velike petlje u centru Beograda i nalazi se na auto-putu Beograd-Niš koji prolazi kroz grad.

Ovo je veoma važno mesto za sve one koji putuju u pravucu juga naše zemlje, a naročito za one koji  to rade autobusima raznih autoprevoznika.

Upravo je Auto-komanda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvo mesto na kome staju autobusi nakon što krenu sa matičnih autobuskih stanica. Kako se nalazi na zgodnom mestu, mnogima je bliža nego glavna autobuska stanica, a i nema naplaćivanja zloglasnih i skupih peronskih karata, mnogi upravo odavde kreću na put.

Kako to obično biva na sličnim čekalištima i ovde su nikle trafike na kojima putnici mogu kupiti novine, sokove ili grickalice. Postoji čak i Lastin kiosk na kome se mogu kupiti autobuske karte.

Upravo iza tih trafika zabeležen je jeziv prizor.

Na snimku koji se pojavio i veoma brzo postao viralan na društvenim mrežama mogu se videti pacovi koji trčkaraju u potrazi za hranom.

Ovaj prizor je utoliko grozniji, ako znamo da pacovi, kao glodari, prenose čitav niz bolesti. Tuberkuloza, leptospiroza, salmoneloza, groznica, hemoragična groznica, besnilo, slinavka, pa čak i kuga samo su neke od bolesti koje ovi glodari prenose.

Ove zaraze koje prenose pacovi mogu se preneti na ljude DIREKTNO dodirom glodara kontaktom sa izmetom, urinom, pljuvačkom ili ugrizom, zatim udisanjem prašine ili tragova koje je glodar ostavio ili INDIREKTNO putem krpelja, grinja, raznih domaćih životinja ili buva koje su se bile u kontaktu sa glodarima.

Kontaminiranjem hrane i prostora po kojem se krećemo ili u kojem živimo je takođe jedan od načina na koji pacovi mogu da nas zaraze.

A u ovim objektima na Auto-komandi nalazi se i hrana koju ljudi kupuju i konzumiraju.

Podsećamo da sugrađani koji imaju problem sa povećanim brojem glodara mogu da se jave na telefon Sektora ekologije "Gradske čistoće" ili putem maila, pa će njhove ekipe u roku od 48 sati izaći na teren.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.