DA LI ĆEMO IMATI MIHOLJSKO LETO? Evo kakva nas JESEN očekuje

Izvor: Press, 21.Sep.2016, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI ĆEMO IMATI MIHOLJSKO LETO? Evo kakva nas JESEN očekuje

Prema kalendaru sutra na severnoj zemljinoj hemisferi stiže jesen. Promena vremenskih prilika već je osetna, a meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović kaže da nas u narednom periodu očekuju zahlađenje i osetan pad temperature.
Foto:
– Kalendar je neumoljiv, tako da nas očekuje hladnije vreme. Na svakih petnaest dana očekuje nas ozbiljniji pad temperature sa kišom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i pljuskovima, tačnije početkom, sredinom i krajem sledećeg meseca. Međutim, između tih kišnih perioda, u oktobru nas očekuju i topliji dani sa temperaturama do 22 stepena – ističe Todorović.
Snega će biti već sredinom oktobra, ali ne u nižim predelima, već na višim planinama. Krajem oktobra snega će biti i na nižim planinama.
Foto: RHMZ
U drugom delu oktobra očekuje nas pojava prvih mrazeva i u vedrim danima, kao i dužih zadržavanja magle. Pojava magle očekuje se i u novembru.
Foto: Pixabay
Prvi sneg nas očekuje već krajem novembra ili početkom decembra, kada već, iako ne kalendarski, počinje zima. Tokom celog perioda se ne očekuju vremenske nepogode, niti ekstremno niske temperature.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.