DA LI ĆE ZAEV PODNETI OSTAVKU? Referendum doživeo FIJASKO, a makedonski premijer proglasio pobedu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2018, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI ĆE ZAEV PODNETI OSTAVKU? Referendum doživeo FIJASKO, a makedonski premijer proglasio pobedu! (VIDEO)

"Kao premijer, imam mandat do decembra 2020. godine. Ako referendum ne uspe, verovatno smo završili ovde i ja ću se povući sa funkcije!"

Premijer Makedonije Zoran Zaev rekao je večeras da su građani glasali dostojanstveno i slobodno, a volja građana je neprikosnovena u demokratskom sistemu.

- Čestitam svim građanima zbog današnjeg uspeha demokratije i uspeha evropske Makedonije. Uspeh je bio zajednički naše zemlje i naših građana. Borbu za evropsku Makedoniju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nastavljamo u Sobranju i očekujem od VMRO-DPMNE da poštuje glas većine naroda u parlamentu. U suprotnom nemam drugog izbora nego da se ide na vanredne parlamentarne izbore. Makedonija će biti članica NATO i EU - poručio je Zaev.

Podsetimo, premijer Makedonije Zoran Zaev najavio je krajem avgusta ostavku ukoliko referendum u Makedoniji ne uspe.

- Kao premijer, imam mandat do decembra 2020. godine. Ako referendum ne uspe, verovatno smo završili ovde i ja ću se povući sa funkcije - najavio je tada Zaev.

Glasačka mesta u Makedoniji su zatvorena, a do 18:30 časova, na referendum je izašlo 34.09 odsto glasača. To su podaci od 84,83% obrađenih glasačkih mesta.

Sigurno je da referendum u Makedoniji neće uspeti, a da li će Zaev ostati dosledan svojim rečima, ostaje da se vidi.

Kako je proteklo glasanje na današnjem referendumu možete videti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.