Izvor: B92, 10.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI CE RASELJENI SRBI IZACI NA KOSOVSKE IZBORE?

Kursumlija -- U kampanji za izlazak na kosovske izbore predsednik Koordinacionog centra za Kosovo Nebojsa Covic i Komesar za izbeglice Sanda Raskovic Ivic, posetice iduce nedelje izbeglicke kampove u Kursumliji. Tamosnje udruzenje raseljenih "Vidovdan", koje okuplja oko 10.000 izbeglica, jos nije odlucilo da li ce podrzati stav vlasti o izlasku Srba na izbore. Kako izvestava dopisnik Radija B92 Ljiljana Danilovic, predsednik Udruzenja Caslav Bojovic kaze da su u toku sastanci sa ostalim udruzenjima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raseljenih, a da ce se posle posete Civica i Sande Raskovic Ivic znati da li ce raseljeni ucestvovati na izborima.

Misljenja raseljenih Srba sa Kosova, kako je zabelezeno u anketi Radija B92 u Kursumliji, krecu se od stava da je bolje izaci nego ne izaci, do toga da, kako kazu, nemaju nameru da izadju. "Sve je to farsa", kaze jedan od njih i objasnjava: "Medjunarodna zajednica hoce da verifikuje neke svoje ciljeve. Albanci su bojkotovali 15 godina sve sto je srpsko da bi postigli svoje ciljeve, zasto mi ne bismo krenuli njihovim stopama". Na pitanje sta ocekuju od izbora na Kosovu neki od sagovornika naseg izvestaca kazu da ocekuju koliko je moguce da se zastite interesi Srba i da se utre put povratku, ili pak da ne veruju da ce mnogo da se promeni, ali da treba da budu bar na neki nacin prisutni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.