DA LI ĆE OVO DA NAM DA ODGOVOR NA PITANJE ZAŠTO JE UROŠ POBIO SILNU DECU? Tužilac otkrio najnovije detalje iz istrage

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2023, 10:40

DA LI ĆE OVO DA NAM DA ODGOVOR NA PITANJE ZAŠTO JE UROŠ POBIO SILNU DECU? Tužilac otkrio najnovije detalje iz istrage

Uroš Blažić (21), kako se sumnja, 4. maja u Malom Orašju i Duboni ubio iz "kalašnjikova" osam tinejdžera, a njih 14 ranio.

Mladić Uroš Blažić (21) iz Mladenovca pre tačno mesec dana počinio je, kako se sumnja, nezapamćeni masakr u kom je pobio osam tinejdžera, a njih 14 ranio hicima iz "kalašnjikova". Prema sopstvenom priznanju, "pucao je da zaplaši meštane dva sela kod Smedereva i Mladenovca, jer ga ogovaraju i omalovažavaju".

Podsetimo, kobnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana Uroš Blažić je iz kuće u Šepšinu uzeo "kalašnjikov" i prvo se kolima odvezao do Malog Orašja, gde se zaustavio kod spomenika i tu ubio pet mladića koji su bili okupljeni oko logorske vrate slaveći đurđevdanski uranak. Nakon toga, otišao je od centra Dubone i upucao brata i sestru i njihovog druga, dok je ostale okupljene povredio.

Više javno tužilaštvo u Smederevu sprovodi istragu protiv Uroša Blažića, njegovog oca i ujaka, kod kog se osumnjičeni krio nakon krvavog pira.

- Pored saslušanja okrivljenih, naloženo je sprovođenje velikog broja veštačenja radi utvrđivanja i razjašnjavanja svih činjenica pod kojima su se desili tragični događaji na tri lokacije u kojima je okrivljeni Uroš Blažić lišio života osam osoba, a više njih pokušao da liši života, pucajući na njih iz vatrenog oružja, a nakon toga bežeći s lica mesta ušao u taksi, u kome se, pored vozača, nalazila i jedna putnica, prinudivši vozača pretnjom da će aktivirati bombu da ga preveze do mesta Vinjište kod Kragujevca, gle je potom uhapšen - rekao je za Kurir Ivan Konatar, viši javni tužilac u Smederevu.

Konatar je naveo i da su obavljeni DNK veštačenje bioloških tragova, kao i balistička i fizičko-hemijska veštačenja vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

- Naloženo je i psihijatrijsko veštačenje Uroša Blažića, koje je povereno komisiji veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu i ubrzo očekujemo rezultate tog veštačenja, o kojima će javnost biti obaveštena - rekao je viši tužilac u Smederevu, pa nastavio:

- Uporedo, tužilaštvo je započelo i sa ispitivanjem svedoka - oštećenih i očevidaca, a biće ispitani i predstavnici porodica nastradalih. Tužilaštvo je do sada ispitalo 20 svedoka, među njima i nekoliko u svojstvu oštećenih, a ispitivanja se nastavljaju i naredne nedelje.

- Tužilaštvo radi na utvrđivanju činjenica o poreklu oružja koje je Uroš Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnih dela, kao i sveg ostalog oružja, municije, delova za oružje i eksplozivnih materija koji su pronađeni i kod njegovog oca i ujaka, i u tim smislu se već preduzimaju radnje - naveo je Konatar i dodao da je dosad urađen veliki posao, ali da će biti preduzet još veliki broj dokaznih radnji u cilju utvrđivanja bitnih činjenica u postupku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dan nakon „Ribnikara“: Mesec dana od masakra u Malom Orašju i Duboni

Izvor: Danas, 04.Jun.2023

Samo dan nakon velike tragedije u "Ribnikaru", na Vračaru, dok je narod Srbije tek dolazio sebi od velikog šoka, kao bomba odjeknula je vest. Nova pucnjava, u okolini Mladenovca i Smedereva, mnogo mrtvih i ranjenih. Uroš B. (21) iz automatske puške kobnog 4. maja pucao je po deci i mladima koji su...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.