DA LI BI SKOČILI U OGANJ ŽIVOTA ZA SVOJE NAJBLIŽE? Današnji svetitelji su dali odgovor na to pitanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 11:59

DA LI BI SKOČILI U OGANJ ŽIVOTA ZA SVOJE NAJBLIŽE? Današnji svetitelji su dali odgovor na to pitanje

Mnogi ljudi su postali verujući i prišli Hristu, svedočeći ovim podvizima

Danas slavimo svete mučenike Karpa i Papilu. Karp je bio episkop Tijatirski, dok je Papila bio đakon. Obojca su rodom iz Pergama. Tu su i postradali od opakog namesnika Valerija.

Prošli su kroz strašne muke, na kraju su ih bacili lavovima u arenu, ali zveri su prišle da se maze. Valerije je zatim odlučio da ih spali žive, ali vatra im nije ništa učinila.

. Na kraju ih vojnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posekoše 251. godine. Agatonika, sestra Papilova se isto žrtvovala za svog brata.

Dela ovih svetaca nam govore koliko u životu treba da se žrtvujemo za svoje najmilije. Nemate nikoga bližeg od svoje porodice i prijatelja, čuvajte ih i bez pogovorno skačite za njih u oganj života.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.