Izvor: Nezavisne Novine, 13.Maj.2018, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: U RS nema prostora za zbrinjavanje migranata

BANJALUKA - Željka Cvijanović, premijer RS, nakon posebne sjednice Vlade RS posvećene migrantima, rekla da nema uslova za zbrinjavanje migranata na teritoriji RS niti će Vlada RS prihvatiti nijednu odluku Savjet ministara koje se odnose na zbrinjavanje migranata u RS.

Dodala je da postoje informacije o tome da prema BiH dolazi između 50 i 120 hiljada migranata

MUP će pojačati prisustvo u rubnim opštinama, a od Granične policije biće zatražena jača kontrola >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << granice, a kada je to u pitanju jedna od mjera može biti i zatvaranje granica za migrante.

"Ne smijemo da budemo naivni. Možemo imati ogromne probleme jer ljudima koji dolaze ne može se utvrditi identitet, a nemamo ni njihovu zdravstvenu istoriju", rekla je Cvijanovićeva.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik NSRS, rekao je da nisu dobre informacije pogotovo one kontradiktorne koje u jednom trenutku govore da je sve pod kontrolom, a onda vidimo da ništa ne funkcioniše.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vlada RS: Moguće i zatvaranje granica za migrante

Izvor: N1 televizija, 13.Maj.2018

Nema uslova za zbrinjavanje migranata na teritoriji RS, niti će Vlada prihvatiti ijednu samostalnu odluku Veća ministara koje se odnose na zbrinjavanje migranata u RS, bez njene saglasnoti, rekla je premijerka RS Željka Cvijanović... Nakon posebne sednice Vlade, kojoj su prisustvovali i predsjednici...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.