Cvetković ubrzava giljotinu propisa

Izvor: RTS, 08.Apr.2010, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković ubrzava "giljotinu propisa"

Premijer Srbije Mirko Cvetković naložio je ministrima u Vladi da u što kraćem roku u svojim resorima okončaju sprovođenje "giljotine propisa".

Na današnjoj sednici Vlade Srbije, premijer Mirko Cvetković naložio je ministrima da u što kraćem roku u svojim resorima okončaju sprovođenje "giljotine propisa".

Predloženo je da se svakog meseca Vlada izveštava o ispunjenosti preporuka jedinice za "giljotinu propisa", a ti izveštaji biće redovno objavljivani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako bi javnost imala uvid u proces ukidanja nepotrebnih procedura, navodi se u saopštenju  Vlada Srbije.

Odluka je doneta nakon što je potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić skrenuo pažnju članovima Vlade na sporost u sprovođenju "giljotine propisa".

Na današnjoj sednici Vlade usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i država EFTA, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Hrvatske o plovidbi plovnim putevima na unutrašnjim vodama i njihovom tehničkom održavanju.

Usvojen je i Predlog zakona o izmeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Vlada je usvojila i Strategiju održivog opstanka i povratka na Kosovo i Metohiju.

Doneta je i Uredba o izmenama i dopunama uredbe o utvrđivanju programa ostvarivanja Strategije razvoja energetike Republike Srbije do 2015. godine za period od 2007. do 2012. godine, Uredba o izmenama i dopunama uredbe o merilima i uslovima za povraćaj, oslobađanje ili smanjenje plaćanja naknade za zagađivanje životne sredine, Uredba o izmenama i dopunama uredbe o planu mreže zdravstvenih ustanova i Uredba o uvozu motornih vozila.

Usvojena je i Uredba o utvrđivanju programa zaštite i unapređivanja šuma za 2010. godinu, Uredba o korišćenju podsticajnih sredstava za podizanje proizvodnih zasada voćnjaka, vinove loze i hmelja za 2010. godinu, kao i Uredba o izmenama i dopunama uredbe o uslovima i načinu korišćenja sredstava za regresiranje repromaterijala za ratarsku i povrtarsku proizvodnju u 2010. godini.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.