Cvetković: Ostvarićemo obećanja

Izvor: B92, Tanjug, 06.Jan.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Ostvarićemo obećanja

Beograd -- Generalno sam zadovoljan radom Vlade i želim da naglasim da ćemo do kraja mandata ostvariti sve što smo obećali, izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković.

Cvetković je kazao da je zadovoljan radom resora pravde, policije, spoljnih poslova i Kancelarije za evropske integracije, a nezadovoljan porastom siromaštva. On je rekao da ne ocenjuje ministre kao u školi, ali da redovno analizira njihov rad i učinak posmatra u odnosu na postavljene ciljeve

"Nezahvalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je procenjivati ko je uradio bolje i više jer mnoga ministarstva su uradila značajne stvari. Prilikom procene koliko je urađeno pravim razliku između strateških stvari i uslovno rečeno, dnevnih rezultata", rekao je Cvetković za "Blic".

Prema njegovim rečima, strateški važan je istorijski pomak u evro integracijama - vizna liberalizacija, deblokada prelaznog trgovinskog sporazuma i podnošenje zahteva za kandidaturu.

"Dobili smo pozitivne ocene Evropske komisije za sprovedene reforme i zato izdvajam resore koji stoje iza tog posla- pravosuđe, policiju, spoljne poslove i Kancelariju za evropske integracije", rekao je Cvetković.

"Neko će možda reći da se Srbija nije dobro postavila u uslovima svetske krize, ali ja kažem da jest", kaže on.

Premijer je dodao da je svaki resor odradio značajan deo posla i da je Vlada sa resursima koje je imala dobro „preplivala" ovu godinu.

Na insistiranje da izdvoji nekog ministra, Cvetković je rekao da je najhrabrija bila ministarka pravde Snežana Malović.

"Započeta je veoma bitna reforma u resoru kojim rukovodi i ona u tome istrajava", kazao je Cvetković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Zadovoljan sam radom vlade

Izvor: SrbijaNet.rs, 06.Jan.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković je izjavio da je zadovolajn radom vlade i da  se o rekonstrukciji  kabineta  u ovom trenutku ne razgovara. "Generalno sam zadovoljan radom vlade i želim da naglasim da će ova vlada do kraja mandata ostvaruititi što smo obećali. Neko

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Cvetković: Ostvarićemo sva obećanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jan.2010

BEOGRAD - Generalno sam zadovoljan radom Vlade i želim da naglasim da ova Vlada do kraju mandata ostvariti sve što smo obećali, izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković, navodeći da je zadovoljan radom resora pravde, policije, spoljnih poslova i Kancelarije za evropske integracije, a nezadovoljan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.