Cvetković: Mogućnost reprogramiranja kredita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2011, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Mogućnost reprogramiranja kredita

BEOGRAD -

Premijer Mirko Cvetković izjavio je da će u narednih desetak dana biti koncipirana nova mera kojom će se omogućiti građanima da imaju rasterećeniji kućni budžet, jer će u dogovoru sa bankama moći da izvrše reprogramiranje svojih dugova.

"Uz smanjeni kredit, život građana će se poboljšati", kazao je Cvetković u emisiji televizije B-92 "Utisak nedelje".

Ova mera, precizirao je premijer Cvetković, odnosiće se na kreditna zaduženja duža od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godinu dana, a biće olakšano servisiranje tog duga uvođenjem grejs perioda, odnosno vremenskog pomaka u otplati kredita.

"Građani će biti u situaciji da se u narednih godinu i po, do dve godine, njihove rate prepolove i da ne plaćaju onoliko koliko su te rate sada", precizirao je Cvetković.

Premijer je naveo da 900.000 ljudi u Srbiji trenutno ima dugoročna kreditna zaduženja, bilo da je reč o stambenim ili potrošačkim kreditima kao što je, recimo, kupovina automobila.

Cvetković je kazao da će Vlada Srbije usvojiti program mera koje će imati kratkoročni karakter ali i dugoročne mere, koje bi trebalo da "prežive" mandat ove vlade.

"Rekonstruisana vlada će izaći sa novim programom koji će biti sličan ekspozeu, ali će za razliku od njega on 'pokriti' period od narednih godinu dana i navešće se šta vlada namerava da uradi u narednom periodu", naglasio je Cvetković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.