Cvetković: Izabrao sam manje zlo - da ne dostavim dokumenta

Izvor: Press, 28.Jan.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Izabrao sam manje zlo - da ne dostavim dokumenta

Direktor Vojnobezbednosne agencije Petar Cvetković izjavio je danas da je on doneo odluku da se ombudsmanu Saši Jankoviću ne dostave dokumenta o incidentu u kojem je pretučen brat premijera Andrej Vučić i dodao da od kad je taj predmet poslat tužiocu prestaje sva nadležnost vojne agencije.
Cvetković, koji je prvi put govorio u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbije na Odboru za kontrolu službi bezbednosti rekao je da je, kad je dobio zahtev za dostavljanje dokumenata od Jankovića, "vagao" između Zakona o krivičnom postupku (ZKP) i Zakona o zaštitniku građana, te da je odlučio da postupi po ZKP, jer bi u suprotnom, tvrdi, tužilac mogao da podnese krivičnu prijavu.

"Izabrao sam manje zlo", rekao je Cvetković.

Odgovarajući na primedbe Jankovića rekao je da VBA nije prikupljala podatke i uzimala izjave po ZKP već po "zakonu koji to odobrava".

"Ja ne bežim od kontrole. Meni je u interesu da kontrola dođe i sagleda šta se sve dešavalo, da se podvuče crta i da me neko ne proziva sutra", zaključio je Cvetković i pozvao Jankovića da dođe u kontrolu VBA.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.