Čuvari vatre

Izvor: Istinomer.rs, 15.Feb.2011, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvari vatre

Znam da ste zasuzili kada ste saznali da onaj koji ni o čemu ne odlučuje smenjuje onog koji se ne libi da galami o tome kako volonterski radi i tuđe poslove. Ali džabe vam suze, za histeričan napad plača neće vam podeliti besplatne maramice. Kako god se ona sutra zvala i ko god u njoj bude sedeo – ova Vlada više ne postoji.
Veče koje je prethodilo vašem ronzanju proteklo je u sveopštem utisku nedelje o stanju u preduzeću iz Nemanjine >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << koji su potvrdile i koalicione stranačke potpredsednice, Dijana Vukomanović, Suzana Grubješić i Jelena Trivan, svaka na svoj način neubedljiva u nastojanju da objasni koliko je koalicija jedinstvena a Vlada čvrsta kao kremen kamen. Najmanji zajedniči sadržalac bilo im je jedinstvo u nejedinstvu, saglasne da se ne slažu. Onda su otišle da prenoće u koalicionoj slozi. Jedva da su gospođe stigle da se ponovo našminkaju kad Mirko sabajle uze pijuk u ruke i udri po mlađahnom temelju koalicionog granita. Ko je rekao temelj? Mirko je rekao: Mlađa.
Proslavljenom partibrejkeru i kantautoru, tvorcu najnovijeg hita u izvedbi Bobana Piromana dozlogrdili su nerad i javašluk kolega iz Mirkovog tima pa je u tu svrhu sročio kletve o poltronima koji su, osim što su ljigavi podrepni, još i nesposobni. A on, Mlađan i poletan, umesto njih juri po Srbiji i prebacuje normu kao bager u Kolubari, 25 sati dnevno. Usput ih, jelte, malo i ogovara.
Nije Mirko Cvetković (ili onaj ko se tako potpisuje) oprostio razgoropađenom Mlađanu Dinkiću olajavanje Vlade, ministara i DS-a po sokacima. Tako se dogodilo da onaj koji je svakodnevno obećavao nova virtuelna radna mesta bude najuren s posla. Nije Mirko (Boris) oprostio abronoši ni tvrdnju da je ona/abronoša morala da laže o vrednosti besplatnih akcija samo da bi on/Boris (Mirko) pobedio na izborima. Epilog je poznat, Mirko (Boris) o odluci da Dinkića razreši ministarskih briga obavestio je Borisa (Mirka).

Mlađa je naizgled mirno prihvatio vraćenu radnu knjižicu i sa stranačkim kolegama o tome obavestio javnost a da iza njega nije stajalo platno firmirano logoom G17, slikajući se ispred panoa Ujedinjenih regiona. To je karta na koju igra na duže a dok se špil još prepakuje tvrdi da će njegovi ostati u Vladi i da je neće rušiti, što će reći da će podržati one nesposobne politrone dok on sedi kod kuće i komponuje, i održava plamen. Tek da im pokaže da je bitan. Usput je uspeo da odškrine vrata na kojima piše "izbori" i uradio taman onoliko koliko je trebalo da Vladu dovede na rub busajući se u hrabre grudi da se ne boji ni Amerikanaca, ni Rusa, ni Borisa, čak ni samog Mirka. Čačkao je mečku koja danas, na Sretenje, izlazi da vidi svoju senku. Vlada senku ne vidi, senka je na njoj.
Mlađanova i Borisova ljubav pukla je na Dan zaljubljenih, svetog Trifuna niko nije pominjao. Ljubavno zgarište vejalo je pepeo duže no što je po zdravlje respiratornih organa dozvoljeno. Potom je planula nova vatra iz ugljevlja koju je podgrejao žar sujete, samoljublja i alavih ambicija. Tako bi se završio jedan od onih herc-ljubića u kojima je frizerka tragično zaljubljena u doktora, oženjenog. Njih dvoje opet se sretnu u nekom drugom životu kao medicinska sestra i advokat, oženjen. Koliko još političkih života treba da prođe da se frizerka premetne u bebisiterku koja će umreti od ljubavi u romansi sa profesorom, oženjenim? I šta mi imamo od saznanja da će se jednog dana to dvoje ipak spanđati? Osim što će ponovo izazvati kolektivni lelek taj nam brak neće odati svetu tajnu ljubavnog zanosa. I vas uplakane interesuje ko potpaljuje vatru i onda kad ljubav sagori.
Ko podmeće požar na zgarištu obeshrabrenih nadanja? I ko je uopšte piroman?

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.