Čuvali su milion dinara za crne dane, a onda su rešili da obraduju porodicu

Izvor: Blic, 06.Apr.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvali su milion dinara za crne dane, a onda su rešili da obraduju porodicu

Bračni par iz Turopolja nije šokirao samo svoju porodicu nego i celi kraj dajući svojoj deci 1,2 miliona starih jugoslovenskih dinara (tadašnja protivrednost 93.000 nemačkih maraka) koje su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku ne znajući da taj novac danas više ne vredi, prenosi zagrebački Večernji list.

Slušajući svoju snaju i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer ne primaju plate nekoliko meseci, a setvu bi trebalo obaviti na vreme, 90. godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stjepan Ivičinec pozvao je svoju 85.godišnju suprugu Katu da mu donese njegov jastuk od kojeg se nisu godinama odvajali.

"Vidiš, došli su ti crni dani kojih smo se bojali i za koje smo šparali. Vidiš da je bilo dobro mene poslušati i šparati, a ne trošiti novce kako si ti htela", - govorio je

Stjepan parajući svoj jastuk.

Zaprepašćeni, i u neverici, ukućani su ostali bez daha gledajući kako deda i baka iz jastuka vade hrpu starih jugoslavenskih dinara.

"Kaj se čudite? Nekad se imalo i moglo šparati. Kaj to nije dovoljno? Ako treba još, budem ja rasparala i blazine… Nemojte se bojati, nećemo mi biti gladni. Imaćemo za setvu i za život", uporan je bio bračni par Ivičinec ne shvaćajući čemu se čude njihovi ukućani.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠOKIRANI: Baba i deda čuvali bogatstvo u jugoslovenskim dinarima

Izvor: Kurir, 06.Apr.2014

Slušajući svoju snaju i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer ne primaju plate nekoliko meseci, a setvu bi trebalo obaviti na vreme, 90. godišnji Stjepan Ivičinec pozvao je svoju 85.godišnju suprugu Katu da mu donese njegov jastuk..ZAGREB - Bračni par iz Turopolja nije šokirao...

Nastavak na Kurir...

Hrvatska: U jastuku krili - bezverdno bogatstvo

Izvor: Večernje novosti, 07.Apr.2014, 00:59

ZAGREB - Bračni par iz Turopolja nije šokirao samo svoju porodicu nego i ceo kraj, dajući svojoj deci milion i dvesta hiljada starih jugoslovenskih dinara (tadašnja protivvrednost 93.000 nemačkih maraka) koje su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku ne znajući da taj novac danas više ne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.