Cure detalji stravičnog ubistva u Beogradu; U toku analiza iskasapljenog tela

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 11:14

Cure detalji stravičnog ubistva u Beogradu; U toku analiza iskasapljenog tela

U medijima cure detalji stravičnog ubistva Noe Milivojev u Beogradu, čije telo je raskomadano.

Za to ubistvo uhapšen je Beograđanin O. D. (33), koji se sumnjiči da je u svom stanu u centru Beograda ubio Nou (18) iz Kovilja, transrodnu osobu čiji je nestanak prijavljen 17. juna. Beživotno telo koje je bilo iskasapljeno do neprepoznatljivosti, nađeno je u stanu u Ulici cara Lazara 11 A, a osumnjičeni za zločin odmah je uhapšen i sve je priznao policiji.

"Pronađeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su posmrtni ostaci zasad N. N. osobe. Uviđaj je u toku. Naložena je obdukcija sa toksikologijom i DNK veštačenje kako bi se utvrdio uzrok smrti i identitet žrtve", izjavio je kratko glavni javni tužilac VJT Nenad Stefanović.

Noa se poslednji put javila roditeljima u subotu, 17. juna, kada je navodno krenula kod dečka u Beograd. Od tada joj se izgubio svaki trag, a porodica je bila veoma zabrinuta jer nisu imali nijedan trag gde bi mogla da bude.

Na sebi je u trenutku nestanka imala roze haljinu, crne patike, beli ranac i prepoznatljive roze kikice. U izjavama za medije, njena majka je govorila da će umreti od bola, dok je dečko kod kog je navodno krenula tvrdio da je nije video.

Devojka Noa, čije je iskasapljeno telo nađeno juče u centru Beograda, rođena je kao Đorđe Milivojev, imala je 18 godina. Komšije kažu da osumnjičeni za zločin živi u tom stanu poslednje dve godine i da su poslednjih meseci viđali devojku sa roze kikicama kako dolazi kod njega.

"Često su se svađali, a sredinom juna je zbog buke iz stana dolazila i policija", kažu komšije.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je O. D. ubio Nou baš posle te svađe sredinom juna. Navodno je njeno telo raskomadao, spakovao u kutije, polio kiselinom i ostavio u kupatilu.

Motiv ubistva najverovatnije je ljubomora. Policija je juče po podne izvela iz stana osumnjičenog sa lisicama na rukama i sa jaknom preko glave, da ga ne bi fotografisali novinari. Koristio je štap, a reč je o visokom i mršavom muškarcu.

Povodom tog ubistva 29 organizacija civilnog društvu (OCD) zatražilo od policije i tužilaštva da se počinilac zadrži u pritvoru do početka sudskog procesa, da sam proces bude hitan, efikasan i transparentan i da ishod bude "najstrožija kazna koju propisuje Krivični zakonik".

Te organizacije su istakle i podatak da je Noina smrt 22. femicid u 2023. godini u Srbiji.

"Mada još uvek nemamo zvanične informacije o motivu ubistva, ovim putem skrećemo pažnju da je nasilje nad trans ženama u porastu, te da su trans žene jedna od najugroženijih i najmarginalizovanijih grupa ljudi u našem društvu i da su upravo trans žene i u svetu često žrtve najsvirepijih i najbrutalnijih zločina", navedeno je u saopštenju. ;

Sinoć je na Trgu Republike u Beogradu organizovano paljenje sveća kako bi se porodica i prijatelji oprostili od Noe Milivojev i skrenuli pažnju na ovo ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jezivi detalji ubistva tiktokerke: Dijelovi tijela nađeni u kesama u kupatilu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2023

BEOGRAD - O.D. (33) uhapšen je zbog stravičnog ubistva tiktokerke Noe Milivojev (18), čije je dijelove tijela ubica spakovao u kese i ostavio u kupatilu u stanu u centru Beograda.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.