Izvor: B92, 07.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćuprija: Novi grafit protiv Tadića

Ćuprija -- U Ćupriji danas osvanuo novi grafit usmeren protiv predsednika Srbije Borisa Tadića na kojem piše "Boris = CIA".

Grafit se nalazi na vojnoj stambenoj zgradi u glavnoj, Karađorđevoj ulici, na samom ulazu u grad iz pravca Jagodine, u blizini mosta na Velikoj Moravi.

Prethodnih dana na zgradi gimnazije u Ćupiji za sada nepoznate osobe takođe su crnim slovima napisale "Tadića pored Đinđića", a na zidu gradskog nuzeja nacrtan je čovek na vešalima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pored koga je pisalo "B o r s".

Predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke u Ćupriji Zoran Jovanović je rekao da ta stranka, čiji je Tadić predsednik, "najoštrije osuđuje ovakve nerazumne poteze neodgovornih političkih protivnika".

On je kazao da od policije i tužilaštva koji se još nisu oglasili povodom grafita očekuje odgovor ko su autori grafita neprihvatljive sadržine usmerenih protiv lidera DS Borisa Tadića.

DS: Poznat rukopis

Demokratska stranka ocenila je, povodom novih grafita upućenih predsedniku te stranke Borisu Tadiću, da su snage prošlosti koje su se najbrutalnije obračunavale sa svojim političkim protivnicima još prisutne u Srbiji.

DS je povodom grafita koji su se prethodnih dana pojavili u Surdulici i Ćupriji podsetila da je to još jedan u nizu sličnih incidenata i da su oni koji su prepoznali DS kao najvećeg protivnika radikalizaciji Srbije, krenuli u obračun govorom mržnje i pretnjama.

"To je poznati rukopis Srpske radikalne stranke kojoj je jedina sigurna brana da se vrati na vlast, upravo Demokratska stranka", navodi se u saopštenju DS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.